Hírek Helyi hírek népszerű Energiatakarékossági verseny

Energiatakarékossági verseny

Ha tudja mi az az ökológiai lábnyom, azért, ha nem akkor pedig azért érdemes november 26-án elmenni a Greendependent Egyesület által szervezett képzésre. Az Kislábnyom kampány keretében zajló energiatakarékossági képzés ingyenes, sőt még enni is adnak. Az oktatáson résztvevő háztartások benevezhetnek az energiatakarékossági versenyre.

 

A Kislábnyom kampány célja, hogy a családok, háztartások energiatudatosságát és energiahatékonyságát növelje, és népszerűsítse a klímabarát, szén-szegény életmódot. A kampány során bemutatják, hogy beruházás nélkül, viselkedésünk megváltoztatásával is jelentős energiát – és így pénzt – tudunk megtakarítani.

A kampány keretében először több helyszínen tartanak informális képzést Közép-Magyarország különböző településein, majd 2011 decemberétől 4 hónapos energia-megtakarítási verseny indul, amelyhez a kislábnyom honlapon (www.kislabnyom.hu) keresztül lehet csatlakozni.

A verseny során a résztvevő háztartásoknak saját fogyasztásukat kell nyomon követni, valamint 3 feladatot megoldani.

A klímabarát háztartás képzés Pécelen 2011. november 26-n 9 órától 16óráig tart a Szemere Pál Általános Iskolában. A képzéseken a résztvevők a következő témákkal ismerkednek meg: Klímaváltozás és háztartások: mi a klímaváltozás és hogyan érinti a háztartásokat? Öko-lábnyom, karbon-lábnyom és számításuk: mekkora egy átlag magyar öko- és karbon-lábnyom, és mekkora a sajátunk? Háztartások energiafogyasztása: mire és mennyi energiát használunk? Egyszerű, otthon elvégezhető háztartási klíma/energia audit (felmérés) Energiafogyasztás csökkentése beruházás nélkül: tippek, ötletek, megtakarítási lehetőségek Kislábnyom Energiatakarékossági Verseny: részvételi feltételek, nyeremények

Ezen felül a résztvevők két kiadvány is átvehetnek: egy klíma-naptárt, amely minden hónapra hasznos megtakarítási tanácsokkal látja el őket, valamint a Klímabarát háztartások c. útmutatót.

Jelentkezés email-en: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. További információk: Kaszap István koordinátor, 28-454-878

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Június 23., Vasárnap, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!