Hírek Helyi hírek Normál helyi Új cég, új napokon viszi a szemetet

Új cég, új napokon viszi a szemetet

A Katasztrófavédelem egy bicskei székhelyű Kft-t jelölt ki a lakossági hulladék elszállítására. Januártól a város északi részén hétfőn, keleti részén kedden, nyugati részén pedig pénteken viszik el a szemetet. A szolgáltatással kapcsolatos bejelentéseket a Hivatalban lehet tenni január 2-től. Legkésőbb októberig azonban új társaságot kell keresnie a városnak.

Pár hete írtunk arról, hogy január 1-től új társaság viszi majd el a szemetet. Az ASA-val lejárt a szerződés, újat pedig nem sikerült még kötni. Ebben a helyzetben a Katasztrófavédelem jelöl ki szolgáltatót. (Január 1-től más viszi a szemetet)

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság december 12-i határozata szerint öt társaságot kerestek meg. Az ötből egy jelezte egyértelműen, hogy elvállalja a "feladatot". Mivel ideiglenes ellátásra elsősorban az önkéntesen kötelezettséget vállaló közszolgáltató jelölhető ki, így a Saubermacher - Bicske Kft-re esett a választás. A szolgáltatás díja a fenti határozat szerint 60 literes edénynél 284 Ft/ürítés +áfa, 110/120 literes edénynél 334 Ft/ürítés + áfa, 240 literes edénynél 438 Ft/ürítés + áfa (további részletek a fent linkelt határozatban).


Saubermacher-Bicske Kft.

A Saubermacher-Bicske Kft.-t 1993-ban még a Rumpold család alapította, 2007 óta azonban a Saubermacher-cégcsoport pozícióit erősíti a közép-magyarországi térségben. A Kft., melyben Bicske Város Önkormányzata 17%-os tulajdonrésszel rendelkezik, a PPP-modellek egyik sikeres példája. 16 településen végzi a hulladékkezelési közszolgáltatást, kommunális hulladéklerakót üzemeltet és folyamatosan bővíti szolgáltatási palettáját.

A társaság honlapja

A jegyző asszonytól kapott tájékoztatás szerint a hulladékszállítással kapcsolatban bejelentéseket 2014. január 2. napjától a Településfejlesztési és Építéshatósági Irodán lehet tenni. (Pál László, tel.: 06/28-452-745, email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. )

A társaság legkésőbb október végéig láthatja el Pécelen a közszolgáltatást, addig a városnak megfelelő közszolgáltatási szerződést kell kötnie egy kiszemelt és a jogszabályi kötelezettségeknek is megfelelő társasággal.

A Katasztrófavédelemnél telefonon arról tájékoztattak minket, hogy Pest megyében 15-16 település kerülhetett hasonló helyzetbe.

Friss hír ebben a témában

{jcomments on}


pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Április 19., Péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!