Hírek Helyi hírek Normál helyi Válasszunk iskolát

Válasszunk iskolát

Iskola, iskola, ki a csuda jár oda avagy "anya, ez most melyik felkészítő is, ahová ma megyünk?" Még pár hét, és végső döntést kell hozni, hogy iskoláskorú gyermekünk melyik iskolában is tanuljon meg írni, olvasni, számolni. Itt olvasható egy tépelődő szülő gondolatai.

 

Eljöttek az álmatlan éjszakák, amikor anya és apa még éjszaka is azon rágódik, hogy melyik iskolát válassza gyermekének. Pécel vagy Budapest? Önkormányzati vagy egyházi vagy magániskola? Mi a fontosabb? Nyugalom, ismert környezettel vagy új, ismeretlen, versenyistálló?

Ezekkel a kérdésekkel küzdünk meg nap, mint nap, s választ nehezen kapunk rá. Vagyis mindegyikre van válasz, csak éppen nem tudjuk, hogy melyik a legjobb út. Természetesen minden iskola lehetőséget nyújt, hogy a leendő nebulók megismerjék, és esetleg meg is szeressék a leendő iskolát.

Mi a nyugalomra, ismert környezetre szavaztunk, így elkezdtük végigjárni a Pécelen található 3 általános iskola előkészítőit. Mind a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola, a Szemere Pál Általános Iskola és a Petőfi Sándor Általános Iskola nagy szeretettel fogadta a nagycsoportos gyerekeket. Igazán le a kalappal, készültek, felkészültek.

A Petőfi hét alkalmas Iskolafoglalóval, a Szemere kilenc napos "Szemere Starttal" várja az ismerkedő szülőket és gyerekeket. A Szent Erzsébet nyolc szombaton szervez foglalkozásokat az iskolába készülő gyerkőcök részére. Már most sokallja a gyerek a heti háromszori előkészítősdit.

Félek, hogy szeptemberre már nem is lesz kedve iskolába menni. Azt hiszem legjobb minél előbb, már kora óvodás korban eldönteni, hogy merre is tereljük a gyereket, mert a többször nyolc-kilenc alkalmas előkészítők kiölik a gyerekből a tudásvágyat. Nem egyszerű.

 

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Június 23., Vasárnap, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!