


2012. November 05. Hétfő, 16:14
Megjelent a Védegylet Helyi, minőségi termékek a közétkeztetésben (közbeszerzési kisokos) című útmutatója. A kiadványból kiderül, hogy mit kell tennie a helyi termelőknek, önkormányzatnak azért, hogy minőségi alapanyagok felhasználásával tudják megoldani a közösségi étkeztetést például az iskolákban és óvodákban.
A helyi beszerzésű, környezetbarát módon termelt, adalékanyag-mentes, szezonális, és termelőktől közvetlenül beszerzett termékek felhasználására épülő közétkeztetés fontossága kormányzati stratégiai dokumentumokban és kommunikációban egyaránt megjelenik, de az üdvözlendő politikai szándék a Védegylet tapasztalatai szerint a gyakorlatban még nem érvényesül.
A Védegylet által megvalósított “Svájci és magyar alulról szerveződő civil szervezetek szövetsége az autonóm helyi gazdaságfejlesztés támogatására” pályázat eredményeként megjelent a közétkeztetési közbeszerzési kisokos. Benne fontos ismeretek arról, hogy mit lehet tenni termelőként / önkormányzat/közétkeztetőként ha helyi/minőségi alapanyagokból szeretnék ellátni a közösségi étkeztetést.
A kiadvány ezen a linken rendelhető meg, ingyenes.
A pécelinfo.hu-n létrehozott helyi piacon egyébként lehet keresni a nálunk regisztrált helyi termelők között.
{jcomments on}