Hírek Helyi hírek Normál helyi Helyi termék a közétkeztetésben

Helyi termék a közétkeztetésben

Megjelent a Védegylet Helyi, minőségi termékek a közétkeztetésben (közbeszerzési kisokos) című útmutatója. A kiadványból kiderül, hogy mit kell tennie a helyi termelőknek, önkormányzatnak azért, hogy minőségi alapanyagok felhasználásával tudják megoldani a közösségi étkeztetést például az iskolákban és óvodákban.

A helyi beszerzésű, környezetbarát módon termelt, adalékanyag-mentes, szezonális, és termelőktől közvetlenül beszerzett termékek felhasználására épülő közétkeztetés fontossága kormányzati stratégiai dokumentumokban és kommunikációban egyaránt megjelenik, de az üdvözlendő politikai szándék a Védegylet tapasztalatai szerint a gyakorlatban még nem érvényesül.

A Védegylet által megvalósított “Svájci és magyar alulról szerveződő civil szervezetek szövetsége az autonóm helyi gazdaságfejlesztés támogatására” pályázat eredményeként megjelent a közétkeztetési közbeszerzési kisokos. Benne fontos ismeretek arról, hogy mit lehet tenni termelőként / önkormányzat/közétkeztetőként ha helyi/minőségi alapanyagokból szeretnék ellátni a közösségi étkeztetést.

A kiadvány ezen a linken rendelhető meg, ingyenes.

A pécelinfo.hu-n létrehozott helyi piacon egyébként lehet keresni a nálunk regisztrált helyi termelők között.

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Március 05., Kedd, Adorján és Adrián napja van. Holnap Leonóra és Inez napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!