Hírek Helyi hírek Normál helyi Ingyenes egészségügyi ellátások pécelieknek

Ingyenes egészségügyi ellátások pécelieknek

A XVII. kerületben lakók kevesebb egészségügyi szolgáltatást vehetnek igénybe január 21-től, cserébe Pécel, Ecser és Maglód kap térítésmentes "helyeket". Hosszú idő után ismét ingyenes több szolgáltatás a péceliek számára. Az ellátások listája a cikkben olvasható.

"A képviselő testület hosszas lobbi tevékenységének és Szöllősi Ferenc Polgármester utána járásának köszönhetően az ÁNTSZ Országos Tisztiorvosi Hivataltól kapott tájékoztatás szerint január 21.-től a Péceli lakosok hosszú idő után újra ingyenesen vehetik igénybe a XVII kerületben üzemelő Medical Center egyes egészségügyi ellátásait" - olvasható a Péceli Hírek facebook oldalán.

A fenti megközelítéstől némileg különbözik a Tizenhetedik Online interpretációja: "Lényegesen lecsökken a Medical Center rákosmenti betegeket térítésmentesen ellátó hatásköre hétfőtől, január 21-től". Az ÁNTSZ döntése értelmében tehát a jövőben Ecser, Maglód, Pécel lakossága is igénybe veheti az egészségügyi központ ingyenes ellátásainak egy részét, cserébe viszont a kerületiek számára elérhető szolgáltatások köre szűkül.

A Tizenhetedik Online által közöl lista alapján a péceliek a következő szolgáltatásokat vehetik igénybe téritésmentesen: belgyógyászat, gasztroenterológia, gyermek-tüdőgyógyászat, fül-orr-gégegyógyászat, audiológia, bőr- és nemibeteg-ellátás, neurológia, ortopédia, urulógia, reumatológia, meonpauza és oszteoporózis rendelés, kardiológia, orvosi laboratóriumi diagnosztika, röntgendiagnosztika, memmográfia, gyógytorna, fizikoterpáia, fizioterápia (asszisztensi tevékenység).

A hirtelen jött változásról Tóth József, a Medical Center ügyvezetője beszélt a Tizenhetedik Online-nak.

Szöllősi Ferenc már régóta szorgalmazta az ellátások kiterjesztését a péceli lakosok számára. A polgármester az ESE HÍradó 2012. novemberi számában azt mondta "További jó hírem, hogy kapcsolatba léptünk a Medical Center vezetőjével. A cég ellátási területében Pécel is benne van. Az igazgató úr végigvezetett az épületen, amely egy korszerűen felszerelt, sokféle szakorvosi ellátással és egynapos sebészettel működő rendelőintézet. Előnye, hogy Pécelről könnyen, gyorsan megközelíthető. Szeretnénk elérni, hogy OEP-támogatással a péceli lakosok is igénybe vehessék szolgáltatásaikat. "

Újabb hír ebben a témában: Felfüggesztik az ellátási területek...

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Április 19., Péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!