Hírek Helyi hírek Normál helyi Új vizsgálat kedvezőbb eredménnyel - frissítve

Új vizsgálat kedvezőbb eredménnyel - frissítve

A helyzet fokozódik. Utánajártunk egy olvasónk hozzászólásának és a Kft-nél megerősítették, hogy véleményük szerint nem az ő boltjukban vették a mintát. A Hír TV-s interjút viszont levették a programról. Három üzletük még mindig zárva.

Előzmények

Az utóbbi napokban a figyelem középpontjába került a Hírt Tv műsorában bemutatott tejüzem. A műsorban vásárolt tej a megengedettnél nagyobb mértékben tartalmazott rákkeltő aflatoxint. Az érintett vállalkozás Pécelen is rendszeresen árusít tejtermékeket (Rákkeltő anyag a Pécelen is árusító kft-nél?). Az aflatoxin egyfajta gombaméreg, amely az állatok takarmányán keresztül juthatott a tejbe.

A mérések eddig mást mutattak

Korábbi megkeresésünkre a cégnél elmondták, hogy a januárban végzett vizsgálatok nem jeleztek problémát. Március 5-én további tájékoztatást kaptunk, amelyben a vállalkozás képviselője megküldte részünkre az újabb vizsgálat eredményeit. Az Állattenyésztési Teljesítményvizsgáló Kft. által kiállított jegyzőkönyv szerint a zacskóstej alflatoxin tartalma volt a határérték közelében, az egyéb mintákban alatta volt. "Természetesen a takarmányvizsgálat folyik, annak eredménye alapján változtatni fogunk a receptúrán, hogy elkerüljük az esetleges határérték túllépést." - tette hozzá Kiss Ferenc.

Lehet, hogy nem is a Fusch teje volt

Egy olvasónk írta, hogy információi szerint nem is a Fusch Tej Kft. tejét vizsgálták meg a tévések. Megkerestük a tejüzemet, ahol Kiss Ference elmondta, "valóban nem a mi boltunkban vették a mintát, bár kb 20 m-re van a másiktól". "A mintavétel napjáról és másik szállítóról nincs biztos infónk" - tette hozzá Kiss. A Hír TV-s interjú hírét megerősítette, bár azt azóta lemondták. "Tény, hogy ma estére be voltunk jelentkezve a Hír tv-be,de értesítettek, hogy levették a témát a programról." - mondta el kérdésünkre a gyanúba keveredett cég képviselője.

A Fuchs Tej Kft. a nyilvános cégadatok szerint két belföldi magánszemély tulajdonában áll. A tejüzem 2006 óta működik.

A vizsgálati jelentés

 

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Június 23., Vasárnap, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!