Hírek Helyi hírek Normál helyi Májusban is jön valami, de még nem tudjuk mi

Májusban is jön valami, de még nem tudjuk mi

Az biztos, hogy május 1-től a Volánbusz Zrt. végzi a személyszállítást az agglomerációs vonalakon - legalábbis névlegesen. A legújabb hírek szerint tényleg marad minden a régiben, csak a BKV buszok és sofőrök a Volánbusz alkalmazottaiként fogják munkájukat végezni. "Kiderült", hogy a Volánbusz nem is alkalmas a feladat ellátására.

Január elején jelent meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közleménye, amely szerint "jogszabályi kötelezettsége alapján" a tárca május 1-től a Volánbusz Zrt-t bízza meg az agglomerációs járatok üzemeltetésével.

A hírt követően sok találgatás látott napvilágot arról, hogy ez miként érinti az utazóközönséget. Az nyilvánvalóvá vált, hogy a részletek még nincsenek kidolgozva, de az érintett szervezetek, minisztériumok képviselői rendre azt nyilatkozták, hogy az utazók a váltásból semmit nem vesznek észre.

A nol.hu-n március 20-án megjelent hír szerint az NFM-nél tartott egyeztetésen kiderült, hogy "semmilyen feltétel nem adott a főváros környéki buszjáratok átvételéhez a Volánbusz társaságnál".

"A találkozón Németh Lászlóné fejlesztési miniszter mellett Tarlós István, Budapest főpolgármestere, valamint az érintett cégek – Volánbusz, Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV – vezérigazgatói vettek részt. A tárgyaló felek lapunk információi szerint arra jutottak, hogy az agglomerációs járatokat továbbra is a BKV üzemelteti majd saját járművekkel és sofőrökkel, csak éppen a Volánbusz alvállalkozójaként." - olvasható a nol cikkében.

Január elején tehát sikerült felkavarni a kedélyeket azzal, hogy bejelentették, a Volánbusz veszi át a városhatárt átlépő járatokat. Részleteket senki nem mondott, nyilvánvalóan mert nem voltak - ez több helyről is kiderült. Aztán jött a nyugtatgatás, most pedig a kényszermegoldás.

Korábbi írásaink a témában:

- Nem kell elkeseredni, jön másik

- Új tendert ír ki a Volánbusz

- A Pest Megyei Közgyűlés is beszállt az egyeztetésekbe

- Tarlós: sikerült tisztázni a helyzetet

Sok morcos ember a 169-es miatt

- A BKK visszavág: tülekedés a buszok körül

- A Volánbusz veheti át a 169-es járatot

- A Budakeszi önkormányzat sem tudott a busz-váltásról

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Június 23., Vasárnap, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!