Hírek Helyi hírek Normál helyi Péceli teniszélet

Péceli teniszélet

A Röpte Teniszklub lassan több mint hét esztendeje, 2006 októbere óta várja vendégeit. Ez alatt az idő alatt a klub a környék meghatározó szabadidő és sportközpontjává nőtte ki magát, jelentősen hozzájárulva a tömegsport és a versenysport fejlődéséhez. A Röpte különböző programjai több mint száz embert mozgatnak meg hetente, ezzel is hozzájárulva az egészséges életmód népszerűsítéséhez.

A klubban a kezdetektől foglalkoznak különböző korosztályos versenyzőkkel, a 12 éven aluliktól a profi felnőttekig edzenek itt játékosokat. Céljuk, hogy az egyesület által indított különböző lehetőségeken keresztül népszerűsítsék a teniszt. A klub vezetőedzője Kisantal Péter, akinek a kezei közül számos magyar bajnok került már ki. A versenyzők kondíciójáról Vaskó Balázs erőnléti edző gondoskodik. Hazai és nemzetközi versenyeken sikeresen teljesítő teniszezők kerültek már ki a innen. Hogy csak néhány nevet említsünk: Bukta Ágnes, aki a péceli salakról került be a tenisz vérkeringésébe. A 19 éves teniszező tavaly novemberben megnyerte a 10.000 dollár összdíjazású törökországi tornát (A péceli salaktól a tornagyőzelemig). Jenleg az 549. a WTA világrangilstán. Bartosik Réka januárban a korosztályos Országos Bajnokságon szerezte meg egyéniben a harmadik helyet, párosban pedig - Almási Kittivel - az első helyet. Réka szintén a Röpte versenyzőjeként indult a tornán. Filipenkó Viktor magyar bajnok ugyancsak Pécelen felkészülve jutott el az ATP világranglista 800. helyéig, aki jelenleg Davis kupa kerettag.

A Tenisziskola programban jelenleg több mint száz gyermek és felnőtt vesz részt, ahol minőségi edzők foglalkoznak a tanulni vágyó teniszezőkkel. Ide várnak 5-99 éves korig bárkit, aki szeretné fejleszteni tenisztudását. Az oktatás hétköznaponta este 10ig folyik. Fogyatékossággal élő gyerekek számára hetente kétszer ingyenes oktatást is tartanak. Távlati céljuk, hogy az iskolákkal együttműködve tudjanak programokat szervezni.

A Röpte Teniszklub minden évben indít csapatokat az Országos Bajnokságban is Röpte-Acélpartner néven. Tavaly az OB I-es és az OB II-es csapat is a negyedik helyet szerezte meg! Idén is két csapatot indítanak. A mérkőzéseket egyébként mindenki ingyen megtekintheti a helyszínen (a mérkőzések időpontjáról a klub weboldalán lehet majd tájékozódni)

Vasárnaponként rendezik meg a Röpte Open-t, egy kellemes családias hangulatú amatőr versenysorozatot, amire kifejezetten érdemes kilátogatni. Két erősségi szint is van, így mindenki megtalálja a képességeihez való csoportot. A verseny háziranglistája minden héten frissül, a küzdelmekről pedig beszámoló is olvasható a klub weboldalán.

A nyári szezon hamarosan, április közepén kezdődik. Egy hétig a sátorbontás, és pályafelújítási munkálatok miatt ugyan zárva van a pálya, de utána négy megújult salakpályával várják a vendégeket. Akik tenisztudásukat szeretnék fejleszteni, vagy most kezdenék a tanulást, azok a Röpte internetes honlapján további részleteket találnak a jelentkezés módjáról. Akik csak szurkolni akarnak, azoknak a klub facebook oldalát ajánljuk, ahol folyamatosan követhetik a versenyek időpontját. A jövőben itt a pécelinfo.hu-n is igyekszünk rendszeresen felhívni a figyelmet az aktuális tornákra.

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Június 23., Vasárnap, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!