Hírek Helyi hírek Normál helyi Hétfőn és kedden iskolai beiratkozás

Hétfőn és kedden iskolai beiratkozás

Április 8-át és 9-ét jelölte ki a Klebersberg Intézményfenntartó Központ az iskolai beiratkozásra. A szabad iskolaválasztási jog törvényileg garantált, viszont mindenkinek a lakóhelye szerinti körzetes iskolában kell elhelyezést biztosítani, ha a gyermek nem került be a kiválasztott iskolába. Erkölcstan vagy hit- és erkölcstan oktatás között is most kell választani.

Az új szabályozás szerint a 2007. augusztus 31-ig született gyermekek tankötelesek, azaz "visszatartásra" nincs lehetőség.

Az első évfolyamra történő beiratáskor a gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított személyi azonosító és a lakcímet igazoló hatósági igazolványt és az iskolába lépéshez szükséges fejlettség elérését tanúsító igazolást kell bemutatni. A felvételről első fokon az iskola igazgatója dönt, elutasítás esetén a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Gödöllői Tankerületének igazgatója hivatott a felülbírálati kérelmet elbírálni. (Beiratkozás Pécelen)

Budapesten és az agglomerációban a legnagyobb probléma a megnövekedett gyerekszám elhelyezése. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ március végén éppen ezért kezdeményezte a köznevelési törvény módosítását. Javaslatukban az eddigi maximális osztálylétszámtól való eltérés lehetőségét kívánják biztosítani az általános iskolai túljelentkezések kezelése érdekében.

A KSH adatai szerint Pécelen az érintett korosztály létszáma egyébként 2000-ről 2011-re több mint százzal nőtt.

Beiratkozni Pécelen reggel 8 és délután 6 óra között lehet hétfőn és kedden. A szülőknek most kell dönteni arról is, hogy a gyerek erkölcstan vagy hit- és erkölcstan oktatást választja. További részletes információk a Péceli Integrált Oktatási Központ honlapján.

Arról, hogy mi ez a Klebersberg Intézményfenntartó, és miért ő mondja meg a frankót: Új szelek a közigazgatásban.

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Június 23., Vasárnap, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!