Hírek Helyi hírek Normál helyi Átadták a felújított útszakaszokat

Átadták a felújított útszakaszokat

November 28-án hivatalosan is átadták a forgalomnak a felújított Pesti út-Rákos út- Isaszegi út szakaszokat. Az út frissebb, lágyabb, jobb.

Az út építésére a Magyar Közút Nonprofit Kft. nyert uniós támogatást, a munkát nyár elején kezdték meg az Euroaszfalt Kft emberei. A Maglódi út felújítását várhatóan jövő év elején kezdik. (Mindenki szeretni fogja az új utakat)

Fazekas Barna, alpolgármester beszéde:

..ha felfedezzük, hogy minden legyőzött akadály voltaképpen egy következő akadályra készít fel, azon az úton haladunk, amely a sikerhez vezet.

Tisztelt Vendégeink, Kedves Péceliek, Hölgyeim és Uraim! Ha jellemeznem kéne egy útépítést, valószínűleg az iménti szavakkal tenném. Így történt ez Pécelen is, ez az idézet a mi utunkról is szól. A Magyar Közút, és a kivitelezők szakembereivel közösen akadályról akadályra kerültünk egyre közelebb a célhoz, hogy a tél beállta előtt átadásra kerülhessen a munka. Az időjárás kegyes volt, nem nehezítette a munkát. Az elbontásra váró úttal már voltak némi problémák, de ezek is megoldódtak, és az útalap után az aszfalt is a helyére került, így végül időbeli csúszás nélkül indulhatott meg mindkét irányban a forgalom.

Városunk szempontjából egy döntő jelentőségű fejlesztés félidejében vagyunk. Igaz, hogy a dokumentációk szemszögéből ez a projekt lezárult, elkészült a Rákoskeresztúr-Isaszeg-Gödöllő összekötő út közel 6,5 km-es szakasza, de Pécelről nézve csak a Maglódi út jövő évi felújításával együtt lesz befejezett a nagy mű. Közel évtizedes jogos igénye valósul meg városunknak a három főutunk felújításával. 2008 táján hosszas hezitálás után kapott csak zöld utat a tervezés, hogy végre méltó módon újulhasson meg a települést átszelő aszfaltcsík. Ekkora volumenű közcélú beruházás évtizedek óta nem volt településünkön.

Sok-sok ember munkája kellett mindehhez. Engedjék meg, hogy ne soroljam fel azon személyek, szervezetek nevét, akik a felújításban valamilyen formában részt vettek, hanem mindannyiuknak egyöntetűen mondjak köszönetet városunk nevében! Külön köszönöm a beruházónak és a kivitelező cégeknek, hogy a csak kedvezményezettként jelen lévő önkormányzatot valós partnerként kezelve végezték munkájukat. A bejárásokon és a hétről-hétre megtartott műszaki egyeztetéseken meghallgatták problémáinkat, kéréseinket, és ezeket figyelembe véve tették dolgukat.

Hatalmas segítség a jelenlegi feszes gazdálkodásunk mellett, hogy a főutak menti járdák járhatóvá tételében is részt vállaltak, eltüntetve a nyaktörő hibák túlnyomó többségét. Elmondhatjuk, hogy habár nem volt része az útfelújításnak, de mind a Pesti út, mind az Isaszegi út járdája olyan állapotba került, hogy végre végigtolható rajta egy babakocsi a nélkül, hogy, mint eddig, többször is le kelljen menni a forgalomba az autók közé.

Remélem, hogy a megújult és most átadott főút sok örömet jelent majd a mai és jövőbeni péceli nemzedékeknek egyaránt. Legyünk büszkék rá, becsüljük meg, és használjuk rendeltetésének megfelelően! Gyalogosként és autósként is álljunk meg a piros lámpánál, hagyjuk meg a járdát a gyalogosoknak, parkoljunk szabályosan, tartsuk tiszteletben a zöldfelületeket, tartsuk tisztán a járdákat, a szemetet ne dobáljuk szét. Szeretnénk elérni, hogy a városközpont virágosítása után, annak mintájára – lakossági összefogással - a főútjaink mentén is szemet gyönyörködtető virágok és zöld felület alakuljon ki. 3 évvel ezelőtt megfogalmazott egyik célunk az volt, hogy legyen jó ide bejönni, legyen jó ide hazajönni!

E cél megvalósulása felé ismét tettünk egy nagy lépést! Folytassuk közösen! Köszönöm, hogy meghallgattak! Barna Fazekas , Alpolgármester

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2021. Január 17., Vasárnap, Antal és Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!