Hírek Helyi hírek Normál helyi PETÁK a természetért 2017

PETÁK a természetért 2017

Több száz kisdiák vett részt a Péceli Természetvédők és Állatbarátok Közhasznú Egyesületének természetvédelmi programjában, amely kezdeményezés az Auchan 4 200 euró összegű támogatásából valósult meg.b

4200 euróval, azaz közel 1,3 millió forinttal támogatta az Auchan Retail Magyarország a Péceli Természetvédők és Állatbarátok Közhasznú Egyesületének „PETÁK a természetért 2017” nevű kezdeményezését. A program részeként több száz péceli és környékbeli kisiskolás vehetett részt az egyesület kihelyezett természetismereti tanóráin és környezetvédelmi foglalkozásain.

Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány Európa-szerte pályázatokat hirdet, amelyekkel különböző társadalmi célú projektek megvalósítását segíti. A 2016-ban meghirdetett “Együtt az Ifjúságért” pályázat elbírálásába az alapítvány bevonta az áruházlánc 19 magyarországi hipermarketét is, akik helyi szinten is értékelték a különböző kezdeményezéseket. A maglódi Auchan áruház a Péceli Természetvédők és Állatbarátok Közhasznú Egyesületét jelölte a támogatásra, amely szervezet így a “PETÁK a természetért 2017” nevű környezetvédelmi projektjéhez 4200 euró hozzájárulásban részesült.A támogatásból az egyesület rendhagyó, kihelyezett természetismereti tanórákat, valamint környezetvédelmi foglalkozásokat valósított meg, amelyeken több száz péceli és környékbeli kisiskolás vehetett részt. A gyerekek játékos formában, illetve a szülőkkel közösen szervezett hulladékgyűjtő akción keresztül ismerhették meg, hogy miért fontos a háztartási hulladék megfelelő kezelése és újrahasznosítása.

„A fenntarthatóságra az Auchan Retail Magyarországnál működésünk minden szintjén nagy hangsúlyt fektetünk. Ezért is  tartjuk fontosnak, hogy aktív szerepet vállaljunk a környezettudatos gondolkodás formálásában. Folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel hozzájárulhatunk a helyi közösségek életéhez, és olyan fontos társadalmi célok mellé állhatunk,  mint a környezetvédelem. Nagyon örülünk, hogy támogathattuk ezt a nagyszerű kezdeményezést, amellyel a kisiskolások és családjaik is hasznos gyakorlati ismeretekre tehettek szert a környezetvédelem terén” – mondta el a támogatás kapcsán Kalmár Richárd az Auchan Retail Magyarország maglódi áruházának igazgatója.

„Megalakulása óta egyesületünk nagy hangsúlyt fektetett a környezettudatos gondolkodás népszerűsítésére. Színes és érdekes programjainkra és előadásainkra évről-évre egyre többen jönnek el és hallgatják végig. Ezen alkalmak során az érdeklődők a vizek élővilágától kezdve, az erdők mezők élővilágán keresztül a világűr rejtelmeivel is megismerkedhettek. Az elmúlt 14 évben több mint száz előadást tartottunk óvodás kortól a nyugdíjas korig. Előadásainkkal nem csak várjuk az érdeklődőket, hanem el is megyünk hozzájuk. Ennek keretében Budapesten, Isaszegen, Gyömrőn és természetesen Pécelen is működő iskolákban, óvodákban és különböző rendezvényeken igyekszünk a hallgatóság környezettudatos gondolkodását felelősen formálni. Ezen ténykedésünk egyik mérföldköve volt az Auchan Maglódnak és az Auchan Retail Magyarországnak köszönhetően „PETÁK a természetért 2017” című projektünk is”- ismertette a program jelentőségét Csörgi Zsolt, a Péceli Természetvédők és Állatbarátok Közhasznú Egyesületének elnöke.


* * *

Az Auchan Retail Magyarország 19 hipermarketet 1 szupermarketet, 18 diszkont üzemanyag-töltőállomást és 1 online áruházat üzemeltet, és közel 7 000 főt foglalkoztat. A vállalat jelentős gazdasági szereplővé vált az elmúlt 19 évben az eddigi, mintegy 200 milliárd Ft értékű magyarországi beruházással. Az áruházlánc széles választékáról és diszkont árairól ismert. Az Auchan elkötelezett, hogy jobbá tegye vásárlói, munkatársai és partnerei életét, és hozzájáruljon a lakosság életminőségének javításához, 2016-ban a vállalat negyedik alkalommal nyerte el a Fogyatékosság-barát munkahely elismerést, a fogyatékkal élők integrációját segítő programját pedig 2017-ben a CSR Hungary Díjjal ismerték el.

A Péceli Természetvédők és Állatbarátok Közhasznú Egyesülete környezetvédelmi foglalkozásaival az elmúlt években közel 10 000 fiatalt szólított meg, és formálta értékrendjüket, hozzájárulva környezetünk fenntarthatóságához.

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Február 24., Szombat, Mátyás napja van. Holnap Géza napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!