Hírek Helyi hírek Normál helyi Babaúszás - Pécel közelében

Babaúszás - Pécel közelében

Pécelről 15 percnyi autóútra, Nagytarcsán található a Kisfóka Babauszoda.

4 péceli párt kérdeztünk, hogy mit ad nekik és gyermekeiknek ez a foglalkozás.
Sokan kérdezik, hogyan lehet egy 4 hónapos babát úszni tanítani és mi értelme van egyáltalán?! A nevével ellentétben a babákat természetesen nem úszni tanítják a foglalkozásokon, hanem hozzászoktatják őket a vízhez, illetve a víz alatti léthez (merüléshez), levegővételhez, bent tartáshoz. A játékos feladatottal fejlesztik a szem-kéz koordinációt, egyensúlyérzéket, légzőrendszert, keringést. Mindemellett erősítik a szülő-gyerek kapcsolatot.

Rozi (7 hónapos)
Azért szeretjük a babaúszást, mert Rozi is imádja a vizet! Azt látjuk, hogy egyre otthonosabb számára a közeg, 5-6 alkalom után már az első merülésen is túl van.

Szeretnénk, ha magabiztosan mozogna a vízben, ugyanis nyaranta sokat lesz a Balatonnál. Ezen kívül kiváló apa-lánya program, addig anya pihen és meghatódva ül a medence szélén. (Zsuzsa és Bence)


Stefán (22 hónapos)

Stefánnal 5 hónapos kora óta járunk usziba. Elsősorban a vízbiztonság volt a célunk, és mert imádott pancsolni itthon is, ezt kihasználva szeretnénk, hogy ez meg is maradjon és fokozatosan fejlődjön.

A feladatok segítségével jobb a mozgása, az összpontosítása, a probléma-megoldó képessége. Amellett, hogy fejleszt, még nagyon jól is érzi magát a többi gyerkőccel a játékos szituációkban. (Zsuzsa és Stefán)Netti (2,5 éves) és Milán (4,5 éves)

Nagyon kedvesek a foglalkozást tartó lányok, családias környezetben, kizárólag a gyerekek részére kialakított medencében, kiváló sportolási, kikapcsolódási lehetőséget biztosítanak a közelben.

Télen, amikor a 2-4 éves kicsik kimozdulási, mozgási lehetősége amúgy is igen korlátozott, tökéletes program az úszás. Mindig várják a következő alkalmat, mert új kihívások, feladatok várnak rájuk és az oktatás módja is abszolút motiválóan hat rájuk.

Nem hittük, hogy Netti valaha is le fog merülni, de már minden alkalommal többször és természetesen teszi ezt meg. (Andi és Tomi)Erik (2,5 éves) és Alex (4,5 éves)
4 hónapos koruk óta járnak babaúszásra, nagyon megszerették és teljes természetességgel mozognak a vízben, mint közegben.

Nyitott szemmel úsznak a víz alatt, akár szemüveg nélkül is. Fura minden alkalommal a Balaton partján nézni a 6-7 éves gyerekeket, akik nem mernek bemenni a vízbe, mert félnek tőle, őket pedig ki sem lehet robbantani a vízből.

Erik még csak barátkozik az úszásnemekkel, Alex viszont már válogat a mellúszás, hátúszás, gyorsúszás és kutyaúszás között. (Nika és Nándi)További információ a Kisfóka Babaúszásról
pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Június 13., Csütörtök, Antal és Anett napja van. Holnap Vazul napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!