Programok Egyéb programok Interaktív előadás a Waldorf pedagógiáról Pécelen

Interaktív előadás a Waldorf pedagógiáról Pécelen

2013. április 26. pénteken 17:00–19:00 óráig Türkössy Szilárd, a Gödöllői Waldorf Iskola tanára tart bemutató előadást a Waldorf pedagógiáról a Szemere Pál Művelődési Házban (Pécel, Isaszegi út 3.).

Az ingyenes rendezvényen szeretettel várják az érdeklődőket a tájékoztatásra és kötetlen beszélgetésre.

 

"Waldorf pedagógusként gyakran találkoztam már azzal, hogy a „Waldorf” elnevezés a köztudatban a gyógypedagógia egyfajta szinonímájaként jelenik meg. Sok a kérdés, a kritika, az aggodalom is ezzel az úttal kapcsolatosan. Ugyanakkor talán egész Európában Magyarországon fejlődik a legdinamikusabban a Waldorf iskolák hálózata: míg pl. a volt keleti blokk velünk határos országaiban 1-2 Waldorf iskolát találunk, addig ma itthon 30 körül van az iskolák száma, és még több óvodával találkozhatunk. Sőt, évről-évre újabb és újabb kezdeményezésekről hallhatunk hírt!

Vajon mi lehet e mögött? Mi rejlik ebben a pedagógiában, ami az ország legnagyobb alternatív iskolai mozgalmává nőtte ki magát, jóllehet sok tévhit és kritika kapcsolódik hozzá?

Mit adhat gyermekeinknek, és mit látnak meg benne egyre többen? Pécelen élő Waldorf tanárként szeretném a helyieknek és a környékbelieknek a 12 év alatt szerzett tapasztalataim alapján röviden bemutatni ennek a pedagógiának a lényeges vonásait, fel-felvillantva egy-egy momentumot a hétköznapi iskolai életből, megkísérelve valamiféle „hangulatképet”, benyomást átadni azoknak, akik érdeklődnek, vagy akik szeretnének közvetlen forrásból választ kapni kérdéseikre.

Szeretettel várom tehát a kedves anyukákat, apukákat, érdeklődőket egy tájékoztató előadásra és az ennek részét képező kötetlen beszélgetésre."

Türkössy Szilárd

A részvétel ingyenes! Előzetes regisztráció nem szükséges, de tájékoztató jelleggel szívesen várjuk a jelzentkezéseket a következő e-mail címeken: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. {jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Június 23., Vasárnap, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!

Hirdetés

Hirdetés