Programok Egyéb programok Martin Szipál emlék-fotókiállítás Pécelen

Martin Szipál emlék-fotókiállítás Pécelen

Martin Szipál a kortárs fotóművészet meghatározó alakja. Hollywood egykori legkeresettebb magyar származású portréfotósa 2016. április 26-án elhunyt. Életének utolsó hónapjaiban tervezte a művész, hogy fotóival, egy kiállítás keretén belül ellátogat Pécelre. Sajnos ez akkor meghiúsult.

 

A művészt jól ismerő, hozzáértő, szakmai csapat alakult. Gondos munkával, a hagyatékot elemezve, katalogizálva sikerült a néhai fotós szellemét életre kelteni. Akarata előtt tisztelegve összeállt az a képanyag, amelyet itt Pécelen az újonnan nyílt Kúria Rendezvényház első programjaként ajánlunk minden kultúrát kedvelő ember figyelmébe.

A tárlat keretében Martin Szipál legismertebb alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők amelyet Spitzer Gyöngyi Soma méltató szavai, valamint Szöllősi Ferenc, Pécel Város Polgármestere nyitnak meg. Soma volt az, aki temetésén elbúcsúzott a művésztől, és most Ő hívja életre a zseni hallhatatlan szellemét. Bódy Magdi jazz énekesnő szintén részt vállalt az esemény megnyitó ünnepségén. A tárlat 2017. január 20-án 18.00 órától tekinthető meg  a pest megyei Pécelen, ahol a Magyar Kultúra Napja emléknaphoz kötődően, egy újonnan nyíló közösségi létesítmény, a Kúria Rendezvényház nyitó eseménye lesz a neves kiállítás

A kiállítást megnyitja: Spitzer Gyöngyi Soma (Soma Mamagésa) és Szöllősi Ferenc, Pécel Város Polgármestere

Laudációt mond: Lajti Virág, Martin Szipál örökség kezelője

Megyeri János, szobrászművész

Közreműködik: Bódy Magdi, jazz énekes

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Március 05., Kedd, Adorján és Adrián napja van. Holnap Leonóra és Inez napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!

Hirdetés

Hirdetés