Programok Egyéb programok Mit öröklünk és mit nem? - előadás

Mit öröklünk és mit nem? - előadás

A Karsai Zsigmond Baráti Társaság/Péceli Olvasókör tisztelettel meghívja kedves családjával együtt 2017. március 7-én (kedd) 18 órai kezdettel Dr. Falus András előadására.Előadásának címe: Mit öröklünk és mit nem?

 

Helyszín: Lázár Ervin Városi Könyvtár és Művelődési Ház, Pécel, Isaszegi út 3.

Dr. Falus András a Semmelweis Egyetem egyetemi tanára, a Genetikai-, Sejt és Immunbiológiai Intézet igazgatója, az MTA rendes tagja, tudományos munkáját – többek között – Széchenyi-, Neumann-, J.B. West Award- és Semmelweis díjjal ismerték el. Azon tudósok közé tartozik, akik a legmagasabb szintű tudományt is képesek közérthetően tolmácsolni, fontosnak tartja az ismeretterjesztést, a nagyközönséggel folytatott dialógust. („Az év ismeretterjesztő tudósa” díjat 2000-ben kapta meg.)


Fő kutatási területe az immungenomika és a bioinformatika. Újabban az epigenetikai valamint mikro RNS-ek szabályozási mechanizmusok és a génhálózatok működése felé fordult a figyelme. Külföldi tanulmányútjai során dolgozott a dániai Odense Egyetemen (1980-81), a bostoni Harvard Orvosegyetemen (1984-86) és az Osakai Egyetemen (1989), valamint Bernben (1991). Falus András rendezte az első Immungenetikai Világkongresszust (2004) és az első Nemzetközi Immuninformatikai (Immunomikai) konferenciát  (2006) is. Alapító tagja a Nemzetközi Immunomikai Társaságnak. Kilenc tudományos könyvet és 23 könyvfejezetet írt és szerkesztett, ezek többek között a Springer, Karger, John Wiley & Sons és a Landes kiadó gondozásában jelentek meg.

Az előadás utáni eszmecsere a téma aktualitása miatt is izgalmasnak ígérkezik.
Szeretettel várjuk minden kedves barátunkat!

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Március 05., Kedd, Adorján és Adrián napja van. Holnap Leonóra és Inez napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!

Hirdetés

Hirdetés