Programok Kulturális programok Pannonhalmi Zsuzsa kiállítás a kastélyban

Pannonhalmi Zsuzsa kiállítás a kastélyban

Vasárnap nyílik Pannonhalmi Zsuzsa Ferenczy Noémi-díjas keramikusművész Kötődések című kiállítása a Márvány Istállóban. A kiállítás október 12-ig látogatható.

Augusztus 31-én 16 órakor Szöllősi Ferenc polgármester köszönti a vendégeket. A kiállítást Dr. Kálnoki-Gyöngyössy Márton egyetemi docens, múzeumigazgató, Szentendre Város kulturális és turisztikai vezetője nyitja meg.

A megnyitón közreműködik Fábián Tímea fuvolaművész, Nagy Zsolt kürtművész és Szilágyi Zsuzsi a Szent István Király Zeneművészeti Szakközépiskola tanulója hárfán.

A kiállítás október 12-ig a kastély nyitvatartási idejében látogatható.

Pannonhalmi Zsuzsa készítette többek között a Petőfi Sándor Általános Iskola aulájában található Életfát, a Zeneiskola hangversenytermében látható "Viva la musica" domborművet vagy a régi Művelődési Ház kertjében álló "Paula" díszkutat, de tervben van egy köztéri szobor elkészítése is. A Parnasszus Pegazus szobrot az elképzelések szerint a Márvány Istálló és a Szemere iskola közti közben lehetne felállítani. A művésznővel tavaly a könyv-tárgy biennálé apropóján beszélgettünk (Kortárs kiállítás a kastélyban tizenhat éve).

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Június 23., Vasárnap, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!

Hirdetés

Hirdetés