Dossziék Választás 2010

Választás 2010

Mégsem lesz új szavazás

Eddig négy kifogás érkezett a választásokkal kapcsolatban. Kettő a kisebbségi választásokra vonatkozott, kettő a szavazás megismétlésére. A két kisebbségi választásra vonatkozó beadványt már elutasította az illetékes Bizottság. Friss: a Bizottság a szavazás megismétlésre vonatkozó kifogást is elutasította.

Bővebben: Mégsem lesz új szavazás

 

Kuszák Róbert szerint a választókat megtévesztették

Megkerestük Kuszák Róbertet, hogy reagáljon a fórumban megjelenő találgatásokra, miszerint "panasszal" él a választásokkal kapcsolatban. Válaszátban röviden utalt egy közleményre, amely a fidesz honlapján jelent meg.

Bővebben: Kuszák Róbert szerint a választókat megtévesztették

   

Két szék, két szavazat?

Többekben is felmerülhetett a kérdés, hogy mi történik akkor ha egy jelölt polgármesteri és képviselői pozíciót is szerez. A vasárnapi választások után már egyértelmű, hogy Szöllősi Ferenc nyert mint polgármester és nyert az 5. választókerületben is. Hogy is szavazhat most a testületben?

Bővebben: Két szék, két szavazat?

 

Győztesek

Szöllősi Ferenc és csapata tegnap a Club 11 vendéglőben várta az eredményeket. A független csapat minden tagja bekerült a testületbe. Alább Szöllősi közleményét közöljük.

 

Bővebben: Győztesek

   

Lecserélődik a testület

Az október 3-ai választásokkal jelentősen megváltozott a testület összetétele. A képviselők között kevés a korábbról jól ismert arc. Nagy nevek véreztek el tegnap.

Bővebben: Lecserélődik a testület

 

Új polgármester Pécelen

szöllősi polgármester pécelA 2010-es önkormányzati választásokat Szöllősi Ferenc független jelölt nyerte az Országos Választási Iroda - nem végleges - adatai szerint. Lényegesen kevesebben mentek el szavazni, mint az országgyűlési választásokon vagy négy évvel korábban.

Bővebben: Új polgármester Pécelen

   

Választási programok

Rászántam az időt és átnéztem a polgármester jelöltek programjait. Minden jelölt adott ki hosszabb vagy rövidebb brosúrát, szórólapot, füzetet. A pártok többsége már az elmúlt hetekben kiküldte az anyagokat, utolsóként Szöllősi Ferencét kaptuk meg. Lehetőségeket adtunk a jelölteknek, hogy reagáljanak az írásra - a lehetőséggel senki sem élt.

Bővebben: Választási programok

 

Péceli Szeptember Fesztivál

Szeptember 25-én szombaton először kerül megrendezésre a Péceli Szeptember Fesztivál. A programok délelőtt 10 órakor kezdődnek a Motors Parkban. A rendezvényen találkozni és beszélgetni lehet Szöllősi Ferenc polgármesterjelölttel és "csapatával".

Bővebben: Péceli Szeptember Fesztivál

   

1. oldal / 4