Csatári dűlő Kezdődhet az aszfaltozás

Kezdődhet az aszfaltozás

Mozgalmas két nap van a Csatári legforgalmasabb utcájának aszfaltozásában közreműködő szervezők mögött. Szerdán az Ond vezér utca aszfaltozása miatt összehívott, a polgármester valamint Sarlós Imre alpolgármester jelenlétében megtartott fórum elején még nem lehetett tudni, hogy van-e elég pénz a kivitelezésre.

 

Volt pénz ügyvédi letétben, volt polgármesteri ígéret és volt további lakossági ígéret, szándéknyilatkozat. A fórum kezdetén még legalább másfél milliós mínuszban voltunk - mindent egybeszámítva.

Az első lökést a polgármester adta meg, aki - még mielőtt bárki is nekiállt volna a számolgatásnak - egy millióval emelte a "tétet", azaz a korábbi másfél milliós hozzájárulást két és fél millióra tornázta.

Aztán jöttek a fórumon résztvevő lakók további felajánlásai. A hiányzó összeg egyre fogyott. A lakossági hozzájárulásokat az alpolgármester is megtoldta. A számításhoz használt excel tábla egyre több apró összeggel bővült. A végén már 10-20 ezer forintos felajánlásokkal lépkedtünk előre. Szerda este kilenckor papíron rendelkezésre állt a szükséges pénz.

A költségek nem elenyésző részét adó önkormányzati forrásra azonban ekkor még nem volt határozat, csak ígéret.

Csütörtök este aztán a testületi ülésen egyhangúlag megszavazták a képviselők az előterjesztést, így a pénz már az ablakban.

Most már csak annak a pár-tízezer forintnak kell befolynia, amit a fórum résztvevői felajánlottak, illetve az Ond vezér utca lakói szándéknyilatkozatban vállaltak. Többen jelezték ugyanis, hogy csak akkor fizetnek, ha már csak az ő befizetésükön múlik a kivitelezés. Most már biztosan el lehet mondani, hogy csak ezen múlik.

A kivitelezés legkésőbb október elején elkezdődik.

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Július 18., Csütörtök, Frigyes napja van. Holnap Emília napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!