Csatári dűlő "Nincs más választás, mellé kell állni"

"Nincs más választás, mellé kell állni"

Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a szeptember 10-ei képviselőtestületi ülés nyilvános jegyzőkönyvét. Ezen  az ülésen dőlt el, hogy mennyivel járul hozzá az önkormányzat az Ond vezér utca aszfaltozásához.

 

 

"Előterjesztés Pécel Ond vezér utca szilárd burkolattal történő ellátása érdekében önkormányzati támogatás biztosítása tárgyában

Dr. Benkovics Gyula (Ismerteti az előterjesztést.)

Dolhai András A legutóbbi testületi ülésen abban maradtunk az úttal kapcsolatban, hogy további vizsgálat tárgyát fogja képezni, hogy melyik utcák fognak bekerülni ebbe a pályázatba és be fogjuk nyújtani a pályázatot. Ez hol tart, vagy hol áll, vagy mindent elvetettünk és marad az Ond vezér a többivel pedig nem foglalkozunk.

Dr. Benkovics Gyula A testületi döntésnek megfelelően, beadtuk a pályázatot, melyben az Ond vezér, Tarcsai és Pozsonyi utca szerepel. Elmondtam a múlt ülésen, hogy az Ond vezér utca lakói nem akarnak részt venni a pályázatban. Tartalmazza az anyag, ha részt vennének benne mekkora önrész biztosítását igényelné, ez pedig sokkal kevesebb annál. Az Ond vezér utca nem szerepel a pályázatban.

Dr. Kuszák Róbert A lakóközösség a meglévő tervek szerint végzik el az utca szilárd burkolattal való ellátását? Ez után át kell adni üzemeltetésre az önkormányzatnak. Megint előhoznám a 3 éve húzódó Református Óvoda előtti parkolót, ami nap mint nap életveszélyes és nem történik semmi az ügyben. Kérem, hogy valamelyik soron következő ülésre kerüljön be ez is.

Sarlós Imre Nem jó, amit feszegetsz András ebben a dologban, mert a lakósűrűség nagy ebben az utcában. 4 méteres telkek vannak és nekik jóval kevesebbe kerül megépíteni így az utat, mint a pályázatban. A pénzük már össze volt gyűjtve, októberre szeretnének kész utat. A pályázat decemberre lesz elbírálva, abból csak jövőre lenne út, ha nyerünk.

Dolhai András Ami itt szerepel beruházás bruttó összege az nem ugyanaz az összeg, ami szerepelt a múl ülés előterjesztésében. Tehát ez sokkal kevesebbe kerül, mint a pályázatban szereplő összeg.

Sarlós Imre A jövő évi költségvetésbe bele fogjuk tenni az óvoda parkolójának a kiépítését. Pályáztunk volna rá, de nem sikerült, bele raktuk volna a városközpont rehabilitációba, de mivel csak fele pénzt nyertünk a pályázatra, műszaki tartalmat kellett jelentősen csökkenteni. Nincs benne az Eszperantó köz se, a háta mögötti rész sincs benne, a parkolót is le kellett húzni, a Maglódi úti parkolót is le kellett húzni.

Kovács Károly Támogatni kell és áldoznia kell erre a célra a városnak 2,6 millió Ft-ot. Olyan lakossági kezdeményezéssel állunk szembe, ami más területen megvalósulna. Szerencsés műszaki adottság van, szerencsés szociológiai összetétele a lakosságnak. Ennyi támogatással lényegesen olcsóbban megússza a város. Ahogy a Vadász utcát sikerült normálisan elkészíteni, ahhoz képest, milyen állapotok ott uralkodtak, és nem került eget rengető összegbe. Előrébb juthatnánk az utak normalizálásában. Tervszerűséget kellene venni, valamint a lakosságot be lehet ezekbe vonni, mert vannak még területek, ahol a lakosság erre még áldoz. Sokszor fölmerült, már az a probléma, hogy nem tudjuk hol van a vízelvezető árok és a gyalogjárda. Ha ez ki van mérve szívesen megcsinálnám én is a Hasznos utcát. Jobban meg kellene ismerni a lakosság igényét, lehetőségét és előrébb tudnánk jutni.

Sarlós Imre Eddig is úgy történt, ha a hivatalhoz fordult valaki segítségért, hogy szeretne csapadékvíz elvezető árkot építeni, eddig is partnerek voltunk ebben. Lehetőség szerint a Vízműn keresztül gépmunkát is biztosítottunk ingyen és bérmentve. A Huba vezér utcában van egy nagyon jól működő csapat, ők szervezték meg az Ond vezér utcát is. Valóban ritka az ilyen lelkes csapat, nincs más választás mellé kell állni a szerveződésnek és támogatni kell őket.

Dr. Benkovics Gyula Csatári dűlő rendelkezik út és csapadékvíz elvezetési tervvel. A nagy probléma az, hogy pályázati forrást egyenlőre nem lehet nyerni a település egészére vonatkozóan készítendő út és csapadékvíz elvezetési tervvel. Az Ond vezér utcában a tervhez igazodó út készül. A lakók képviselői kutatták fel azt a kivitelezőt, aki ezt a feladatot elvállalta. A pénzt természetesen az elvégzett munka után fogjuk kifizetni.

Lestyán Péter Ami most a Kovács utcában van a Katolikus Iskola és Óvoda előtt, az igazán balesetveszélyes lesz. Ezzel is foglalkozni kell.

Dr. Benkovics Gyula Felmerült már bennünk ez a gondolat, próbálunk megoldásokat keresni, el kell tüntetni az autókat onnan, az biztos. Több hozzászólást nem látok, kérem a határozati javaslatról szavazzunk.

 

EredményeVoks:Szavazat(%)Összesen(%)
Igen1710094,44
Nem000
Tartózkodik000
Szavazott1710094,44
Nem szavazott0-0
Távol1-5,56
Összesen18-100Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testülete 17 igen, 0 nem szavazattal, tartózkodás nélkül az alábbi határozatot hozta:

265/2009. (IX. 10.) számú Képviselő-testületi határozat: Pécel Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja a Pécel Ond vezér utcai lakóközösség ajánlatát, amely szerint a lakóközösség a meglévő tervek szerint elvégzi az utca szilárd burkolattal való ellátását, amelyhez az Önkormányzat 2,6 millió Ft támogatás biztosít. A beruházás elkészültét követően az Ond vezér utca átadásra kerül az önkormányzat részére. A 2,6 millió Ft önkormányzati támogatást a Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének „közutak, hidak üzemeltetése, fenntartása” szakfeladaton a belterületi utak karbantartására tervezett összeg terhére biztosítja.

Felelős: polgármester Határidő: 2009. október 15."

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Július 18., Csütörtök, Frigyes napja van. Holnap Emília napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!