Csatári dűlő Beszámoló a lakossági fórumról

Beszámoló a lakossági fórumról

A kedd esti lakossági fórumon lényeges információkhoz juthattak az Ond vezér utca lakói, valamint a mellékutcák érdeklődő résztvevői. Sajnos a helyzet nem fényes, de van megoldási javaslat.

A Zeneiskolában tartott fórumra 20-25-en látogattak el. A tájékoztatón részt vett Benkovics Gyula polgármester, valamint Sarlós Imre alpolgármester is. Az utca képviselői vezették elő a kialakult helyzetet. A kezdetben nagy lendülettel megindult beruházás két hét után lassult le, amikor is a vállalkozó jelezte, hogy az előre megadott ár nem lesz elég a kivitelezésre. Az útépítő ráadásul előre kérte a pénzt, minthogy "másképp nem tud haladni". Az összeg rendre ki is lett fizetve, az építés viszont egyre vontatottabban és egyre több konfliktussal folytatódott. A lényeg, hogy az összegyűlt pénz, valamint az önkormányzati hozzájárulás (ez utóbbi külön szerződés szerint csak a szegélyezésre szólt) teljes egészében ki lett fizetve.

A fórumon az önkormányzat két segítséget ajánlott fel. Egyrészt jogi úton próbálják rendezni a lakosok szerződés szerinti követelését, másrészt az út befejezésére álltak elő egy javaslattal.

Minthogy a befejezetlen útnak rendkívül sokat ártana a tél, ezért az utca aszfaltozását végig kell vinni. Előzetes felmérések alapján megközelítőleg 4 millió forintból lehetne befejezni az eddig 7 millió forintot felemésztő építést. (A leszerződött vállalkozó árajánlata szólt 7 millióról, míg más árajánlatok legalább 13 millióról indultak ugyanerre a szakaszra.) A 4 millió forintot az önkormányzat megelőlegezné, a lakosságnak azonban ezt vissza kell törlesztenie 10 hónapon belül (ez lakásonként 80.000 forint körül alakul, havonta 8 ezer forint). Ebben az esetben az önkormányzat szervezné a kivitelezést, kötne szerződést és ellenőrizné a minőséget. Csak a beruházás elkészültével fizetne.

Mindennek előfeltétele, hogy az Ond vezér utca lakóinak legalább 66 százaléka rábólintson a konstrukcióra.

 

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Július 18., Csütörtök, Frigyes napja van. Holnap Emília napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!