Csatári dűlő Összefoglaló a fórumról

Összefoglaló a fórumról

Az alábbiakban  Miklós Zsolt, Szekeres István és Vaskó Zoltán összefoglalást olvashatjátok a keddi fórumról, illetve a kialakult helyzetről.

A tegnapi napon beszámolót tartottunk lakossági fórum keretében az Ond vezér utca aszfaltozására indított kezdeményezésünkről.

Sajnálatos módon a kivitelezés nem az előzetes árajánlatnak, egyeztetett terveknek és a megkötött szerződésnek megfelelően alakult. A kivitelező részteljesítés után különböző kifogásokkal egyszerűen megszüntette a további munkálatokat, a továbbvitelt célzó egyeztetésen nem volt hajlandó megjelenni. A szerződött vállalkozóval szemben együttműködés mindenféle bizalmi alapja megszűnt – mi több a kialakult helyzet kapcsán ellene jogi intézkedések megtétele kezdődik - , így a továbblépésre újabb és stabil megoldási javaslatot kellett kidolgozni, ami garantálja az aszfaltút végleges kialakítását. A szervezők nevében Miklós Zsolt, Szekeres István és Vaskó Zoltán kért a számukra is ellehetetlenült helyzetért elnézést a fórumon megjelent lakóktól, illetve ezúton azoktól, akik a fórumon nem tudtak megjelenni. A munkálatokba eddig beletett rengeteg munka, erőfeszítés, és idő dacára a kivitelezés megtorpant, így muszáj volt a rendelkezésünkre álló nagyon rövid időben SOS továbbviteli alternatívát kidolgozni és erről a lakóközösséget tájékoztatni.

A tegnapi fórum főbb pontjai, megállapodásai:

- A vállalkozóval nem tudjuk az utat befejeztetni, a hétfői egyeztető tárgyaláson nem vett részt, ahol a szerinte felmerült (szerintünk nevetségesen inkorrekt és tisztességtelen) többletköltségeit tisztáztuk volna vele. Kifizetésre került részére összesen 7.500.000 Ft, az Önkormányzat által felbecsültetett jelenlegi állapot, pedig kb. 7.000.000 Ft értéket képvisel.

- A lakosság nevében a jogi képviseletet – a lakosság kedvezményezése hatására - a továbbiakban az Önkormányzat fogja ellátni, megtéve a szükséges és lehetséges jogi lépéseket.

- Abban a megjelentek egyetértettek, hogy az út nem maradhat a jelenlegi állapotában. Jelen állapotában az elkészített szegélyezés és útalap teljesen tönkre fog menni.

- Az Önkormányzat segítségül a következőt ajánlotta fel a lakosság számára:

o Az Ond vezér utca lakossága alakítson Útépítő Társulást, amelybe az ingatlantulajdonosok belépnek. Ehhez az Önkormányzat segítséget nyújt.

o Az Önkormányzat egyszerűsített közbeszerzési eljárással kiválasztja az út befejezését végző vállalkozót.

o Az utca lakosságának 2/3-a + 1 ingatlan (ez esetünkben összesen 60 lakóingatlan, a 2/3+1-es többséghez 41 ingatlan szükséges) aláírt kötelezettségvállaló nyilatkozata elegendő ahhoz, hogy az Önkormányzat az utat befejeztesse (előfinanszírozza számunkra).

o Amennyiben ezt elérjük, a fennmaradó 33%-nál kisebb résztől a hozzájárulást az Önkormányzat adók módjára beszedi.

o A hozzájárulás ingatlanonként 80.000 Ft, amelyet 10 havi egyenlő részletben, kamatmentesen, 2010.februártól 2010.novemberig kell az Önkormányzat felé visszafizetni.

- A nyilatkozatot kinyomtatva mindenkihez eljuttatjuk ezen a héten. Az aláírt nyilatkozatotokat a jövő hét közepéig kívánjuk összegyűjteni. Ebben az esetben reális esélye van annak, hogy november közepére az út a korábbi tervekben ismertetett módon és minőségben (5 cm melegaszfalt, finiserrel bedolgozva) elkészül.

- A fórumon jelenlévők egyöntetűen támogatták ezt a megoldási javaslatot. Akik nem tudtak eljönni a fórumra, azoktól azt kérjük, hogy gondolják át ennek a nyilatkozatnak az anyagi vonatkozását és a vele elérhető eredményt, és ennek ismeretében hozzák meg döntésüket!

Segítségeteket és megértéseteket megköszönve a szervezők nevében: Miklós Zsolt, Szekeres István, Vaskó Zoltán

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Július 18., Csütörtök, Frigyes napja van. Holnap Emília napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!