Csatári dűlő Levél a mellékutcák lakóihoz

Levél a mellékutcák lakóihoz

Szekeres István levele a mellékutcák lakóihoz a kialakult helyzetről. 

Kedves Lakótársak!

Az Ond vezér utca aszfaltozási munkálatai megtorpantak a kivitelezővel kialakult nagyon komoly elszámolási problémák kapcsán. Mindez olyan szintre jutott, hogy a továbbviteli tárgyalásokon már nem hajlandó megjelenni, így az ellene indítandó jogi út mellett SOS programot kellett kidolgozni a továbbvitelt illetően. (Sajnos a kialakult állapot bizonyos szempontból rosszabb mint a kiindulási állapot, így mindenképpen kell megoldást keresni. )

A közvetlenül anyagiakban érintett Ond lakóknak tegnapi nappal SOS fórumon került felvázolásra a jelenlegi helyzet és a továbbviteli javaslat. A fórum részleteit a csatolt emlékeztetőben találjátok.

Az emlékeztető lényege, hogy az Ond lakók fejenként plusz 80.000 Ft kifizetésével kell hogy a továbbviteli munkálatokhoz hozzájáruljanak, ekkor garantálható az immár önkormányzati szervezésben a teljes kivitelezés. (részletek az emlékeztetőben)

Miután az érezhető, hogy ez a fejlemény kritikusan megviseli az Ond vezér utca lakóit anyagilag, ismételten szükség lenne a mellékutcák, így a mi utcánk segítségére is. A munkálatok csak akkor indulhatnak el és fejeződhetnek be november közepéig, ha a kivitelezési költség SOS 66%-a előzetesen aláirt szerződésekkel az Önkormányzat felé biztosítható.(Ez 41 darab egyenként 80.000 Ft-ot jelentő szerződő aláírását jelenti) Ehhez a mellékutcák tekintetében úgy tudunk hozzájárulni, hogy az utcából összejövő minden 80.000 Ft után egy „virtuális” szerződőt tudunk az ügyhöz tenni, támogatva ezzel az összesen 41 darab elérést. (ha ez a darabszám elérésre kerül, akkor immár a társulás miatt az Ond vezér utca fennmaradó összes lakójától behajtásra kerül az összeg adó formájában, havi részletekben)

Közeleg a tél az amúgy is rossz közlekedési viszonyaival, így kérem gondoljátok át a dolgot és próbáljunk még egy erőfeszítést tenni közös ügyünkért, kulturált közlekedésünkért. Alapvető elképzelés illetve kérés mindenkitől, hogy mindenki anyagi helyzetének megfelelően adjon be, de nagyságrendileg a minimum 10.000 Ft-ot tűztük ki célul lakónként..

Kérem jelezzetek vissza döntésetekről SOS.

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Július 18., Csütörtök, Frigyes napja van. Holnap Emília napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!