Hírek Helyi hírek Normál helyi Miért pont Pécel?

Miért pont Pécel?

Károly herceg négy napos magyarországi tartozkódása során Budapestről csak Szentendréig és Pécelig merészkedik el. Kínzó kérdésként motoszkál bennünk, hogy miért éppen Pécelt választotta a brit trónörökös. Tapogatózásaink, telefonálgatásaink nyomán sikerült néhány verziót felvázolni, de találjuk ki közösen, hogy mivel érdemeltük ki a hűvös messzesség megtisztelő figyelmét.

1. Károly herceg látogatásának célja az éghajlatváltozással, környezetvédelemmel és örökségvédelemmel kapcsolatos kérdések megvitatása. Ezen témákhoz helyszíneket kell találni. Az örökségvédelem szempontjából a Péceli Ráday Kastély kiváló helyszín, hiszen felújítása régóta tervbe van véve, a közeljövőben pedig uniós forrásból részben meg is újul, ezzel megfelelő szimbóluma lehet a kultúrális értékek megőrzésére tett aktív lépéseknek. Nem utolsó szempont, hogy az M0-áson még egy 16 autóból álló kocsisor is könnyen megközelítheti.

2. Egyes vélemények szerint a walesi hercegnek rokonai élnek Pécelen Rhédey grófnő révén, így csak egy telefonba került a meghívás.

3. A péceli Ráday-Klubban évekkel ezelőtt meghívott előadóként megjelent a Brit Nagykövetség képviselője, akinek komolyan tetszett a Kastély és annak múltja. Az ő diplomácia lobbizása vezetett odáig, hogy Károly herceg magyarországi látogatásába beépítették a péceli haknit is.

4... 

Ha Önnek is van elképzelése, kérjük ossza meg velünk emailben a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. -n keresztül, vagy a cikk alatti hozzászólásokban.

Az érkezés részleteiről és a lezárásokról itt olvashat bővebben.

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Október 22., Kedd, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!