Hírek Helyi hírek Normál helyi A herceg testközelből

A herceg testközelből

A Kastélyban zajló szűk körű megbeszélésen részt vett Pécel város polgármestere is. Benkovics úrral a walesi herceg látogatása után, a kerekasztal beszélgetés befejezését követően folytatottunk rövid telefonos beszélgetést.

A zártkörű, megközelítőleg 15 fős kerekasztalbeszélgetés délelőtt 9 órakor kezdődött és délután 2 órakor ért véget - tájékoztatott minket egy gyors telefonos interjú keretében a polgármester. A rendezvény résztevevői a magyar és angol örökségvédelemmel foglalkozó szervezetek, intézmények képviselői a kapcsolódási pontokról, közös problémákról, legjobb megoldásokról folytattak eszmecserét. Károly herceg mindössze 25-30 percet töltött a Kastélyban. Megtekintette a Kastély könyvtárát és hozzá is szólt a konferenciához. Egyúttal támogatásáról is biztosította a Ráday kastélyt érintő fejlesztéseket.

A polgármester úr tájékoztatás szerint Pécelt egyrészt a látogatást előkészítő hazai szervezetek ajánlották a hercegnek, másrészt a brit trónörökös a kapott tanulmányok alapján is szimpatikusnak tartotta a Ráday Kastélyt. "Mikor két héttel ezelőtt először hallottam a tervről, hogy ide jön a herceg, az volt az első kérdésem, hogy miért nem Gödöllő?"- tartotta furcsának elsőre Benkovics úr a látogatás hírét. 

A kerekasztal megbeszélésen egyedüli péceliként résztvevő polgármester szerint a herceg nagyon örült az angol zászlóknak, elmondása szerint nem mindenhol fogadják ilyen figyelmességgel. Az előljáró kísérete szerint Károly herceg eltért a megbeszéltektől. Az előzetesen egyeztett protokoll úgy szólt, hogy az autóból kiszállva egyenest a kastélyba sétál a herceg. A herceg közvetlenségének tudható be, hogy röpke kézfogásokra is szakított időt mielőtt belépett a Ráday kastélyba.

A Műemlékek Állami Gondoksága és Pécel Város Önkormányzata egyébként közös közleményt kíván kiadni a látogatással kapcsolatban.

 

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Október 22., Kedd, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!