Hírek Helyi hírek Normál helyi Önkéntes munka az Idősek Otthonában

Önkéntes munka az Idősek Otthonában

A Pest Megyei Önkormányzat, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete és konzorciumi partnere a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány összefogásával június 27-én önkéntesek járultak hozzá a péceli Idősek Otthona felújításához.

 

 

A közel félszáz önkéntes kifestette a falakat és leszigetelték az ablakokat.

 

Az egész napos munka kezdetekor Szabó István, az intézményt fenntartó Pest Megyei Önkormányzat alelnöke és Szöllősi Ferenc, Pécel polgármestere cseresznyefát ültetett. Gelencsér Balázs, a NIOK igazgatója ismertette a Tegyük együtt programot, amely az elmúlt közel másfél évben a Pest megyei önkéntes hálózat kiépítését végezte.

2010 februárjában indult az Európai Unió és az Európai Szociális Alap által finanszírozott önkéntes program, mely a Pest megyei önkéntes hálózat kialakításáért és működtetéséért, valamint az önkéntesség népszerűsítéséért felelt. A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete és a NIOK Alapítvány által közösen vitt programnak köszönhetően eddig közel 600-an vállaltak önkéntes munkát megyeszerte az Önkéntes Centrumon és az Önkéntes Információs Pontokon keresztül.

Pest Megye Önkormányzata már évek óta szoros kapcsolatot ápol a megyei vöröskereszttel és az önkéntesekkel. 2010-ben a borsodi árvízkárosultak javára gyűjtött adományokat a megyei önkormányzat a vöröskereszt és az önkéntesek segítségével. Örömteli, hogy idén már nagyvállalatok is segítették a szociális intézményeket. Ahogy Szabó István fogalmazott: „olyan területen kezdtünk hídverésbe, ahol két part között korábban nem volt átjárás; nemrég egy vállalat közössége nyilvánvalóvá tette mindenki számára, hogy minden egyes emberre szükségünk van. Ma pedig, önkéntesek és a hivatal munkatársai vizsgáztak jelesre segítőkészségből.”

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Május 19., Vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!