Hírek Helyi hírek Normál helyi Egy százalékos felajánlás

Egy százalékos felajánlás

Idén is élhetünk személyi jövedelemadónk egy százalékának felajánlásával. Ahogy az elmúlt években, úgy idén is lehetőséget adunk a péceli civil szervezeteknek, hogy röviden bemutassák tevékenységüket és megírják adószámukat. Aki szeretné helyi szervezetnek felajánlani adója egy százalékát mindenképpen kövesse a folyamatosan bővülő listát.

2013-ban a törvény értelmében 1%-ot felajánlani annak a civilszervezetnek lehet, mely legalább két éves, közhasznú szervezet esetében legalább 1 éves működés szükséges.

A rendelkező nyilatkozatok beadási határideje:

  • - február 15. egyszerűsített adóbevallást választók (de az 1%-os nyilatkozat utóbb is beküldhető május 21-ig!)
  • - február 27. egyéni vállalkozók
  • - május 21. önadózók

Aki a munkáltatójának adja le a nyilatkozatát, annak a munkáltató által kijelölt időpontig kell odaadnia a nyilatkozatot, de idén is igaz, hogy ha valaki ezt elfelejti, vagy kicsúszik valamelyik határidőből, akkor május 21-éig bárki elküldheti egy külön borítékban is a nyilatkozatot.

Az adószámokat a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd. címre, vagy a cikket követő hozzászólásokban.

Név Adószám Leírás
Ráday Pál Alapítvány 18676006-1-13 A Ráday Pál Alapítványt 1996. 11.17-én alapították péceli magánszemélyek. A Pest Megyei Bíróság AM 1229 nyilvántartási szám alatt 1997.01.10-én vette nyilvántartásba. Az Alapítvány 2004. szeptember 20-án kérvényezte a közhasznú státuszt. Az Alapítvány célja: A református Ráday Pál emlékének és szellemiségének ápolása, melybe beletartozik: - nevelés: református óvoda és iskola létesítése és segítése - gyermekek és ifjúság közötti erkölcsi és hitéleti munka (cserkészet is) - szociális munka idősek, egyedül élők és szegények között - a református egyház épületeinek és területeinek fenntartása, működésének segítése, rendezvényeinek támogatása - hitéleti kiadványok szerkesztése ill. kiadása, Ráday Pál kulturális hagyatékát is figyelembe véve. Az Alapítvány segíti szervezéssel és lehetőségei szerint anyagilag is támogatja a Péceli Református Egyházközség nyári ifjúsági táborait és a különböző ifjúsági csoportok év közbeni munkáját, működését. Az Alapítvány jogosult az adózók által alapítványoknak felajánlható 1 % elfogadására. Az Alapítvány számlaszáma: 11742331-23003255
Petőfi Sándor Férfikórus 19185033-1-13 A Petőfi Sándor Férfikórus jogelődje, a péceli Polgári Dalkör 1910-ben alakult, az 1964-es újjáalakulás után hosszú ideig Péceli Szövetkezetek Petőfi Sándor Férfikórusa volt a neve, jelenleg Petőfi Sándor Férfikórus, Pécel néven alapítványi formában működik. A második világháború előtt Fáy Ferenc karnagy és a kórus kezdeményezői voltak a vándor-hangversenyek, dalosversenyek szervezésének. 1945-1964 között hivatalos segítség, pártolás nélkül is fönn tudott maradni a közösség. 1964-ben a kórus tagjai kezdeményezték az újjáalakulást, majd kiváló karnagya, Bakonyi Árpád vezetésével a kórus bekapcsolódott a KÓTA által működtetett minősítési rendszerbe, s először 1983-ban nyerte el a fesztiválkórus minősítést. Ezt a címet azóta is sikerült megvédeni, legutóbb 2011-ben, Tóth Benedek karnagy vezetésével. A Petőfi Sándor Férfikórus állandó szereplője a helyi ünnepségeknek, évzáró és karácsonyi hangversenyei társadalmi eseménynek számítanak, karnagya jelenleg Szalay Miklós, az Operaház címzetes karigazgatója. A kórus 2010-ben nagyszabású ünnepségsorozaton és hangversenyen ünnepelte meg fennállásának századik évfordulóját.
Péceli Zöld Kör 18716982-1-13 A Péceli Zöld Kör 2002 óta működik, 2007-ben lett közhasznú egyesületként bejegyezve. Hagyományos programjaink mellett- Környezetvédelmi Nap, Autómentes Nap, természetvédelmi előadások, stb.- ez évben egyik fontos feladatunk az emlékmű melletti terület védetté nyilvánításának az előkészítése, másik fő célunk péceli tanösvények létrehozása (tavaly nyáron már elkezdtük két útvonal bejárását, és növényzetének feltérképezését), és szívesen részt vállalunk az önkormányzat által kezdeményezett Csúnya-tó melletti területen létrehozandó tanösvény kialakításában is.
Letölthető rendelkezői nyilatkozat
Szemere Alapítvány 18681282-1-13 Alapítványunk a Szemere Pál Általános Iskolában tanuló diákok támogatására jött létre. A jó tanuló, jó sportoló kiemelkedő teljesítményt nyújtó gyermekek jutalmazását kirándulás szervezésével, könyvek vásárlásával támogatjuk. Az általunk alapított Szemere-díj a legrangosabb kitüntetés a ballagó diákok körében.
Millenniumi Nemzeti Hagyományőrző Alapítvány 18686861-1-13

Alapítványunk 1999-ben jött létre, Füzy Árpád elgondolásai alapján. Az alapítók célja volt, hogy egy olyan alapítványt hozzon létre, mely különböző hagyományőrző programok, kulturális rendezvények megszervezésével a népi, nemzeti kultúrát támogatja és közvetíti. Tervei között szerepelt egy Történelmi Nemzeti Emlékpark létrehozása, mely nemzeti történelmünk meghatározó eseményeinek állít emléket. Az Emlékpark fenntartása, bővítése, a hagyományos rendezvényeink megtartása rendszeres, folyamatos tevékenységet kíván!

Az idén egy régi álmunk vált valóra: az Önkormányzattól lehetőséget kaptunk az emlékpark bővítésére! Terveink között szerepel ( hagyományos programjaink megtartása mellett ) egy szabadtéri színpad kialakítása, valamint az „ültess egy fát gyermekednek” mozgalom péceli létrehozása! Alapítványunk vezetői, tagjai, segítői valamennyien társadalmi munkában, térítés nélkül végzik feladataikat a közös célok érdekében! Kérjük, támogassa adója 1%-ával a Millenniumi Nemzeti Hagyományőrző Alapítvány programját!

Péceli Állatbarátok Egyesülete 18705913-1-13

A Péceli Állatbarátok Egyesületének „őskorszaka” 1999-ben kezdődött, majd 2004-ben alakultunk meg jogerős közhasznú szervezetté. Napjainkban a környezet tudatos gondolkodás népszerűsítését tartjuk a legfontosabb feladatunknak, és ennek jegyében igyekszünk minden programunkat lebonyolítani.

A környezet tudatos gondolkodás népszerűsítése mellett nagy hangsúlyt fektetünk az állatvédelemre is, mint pl. korábban a péceli kutyamenhely-, vagy napjainkban a gyömrői menhely támogatása. Vagy a kóbor állatok számának csökkentése érdekében már több éve futó programjaink az ivartalanítási, chip programunk.

A városban több ismert rendezvény kötődik a nevünkhöz, mint pl. az Állatok Világnapja sorozat vagy a tavaly indult Állati Mikulás című programunk. Nagy álma az egyesület tagságának egy „paraszt udvar” létrehozása és üzemeltetése, ahol a kilátogatók élőben találkozhatnának az őshonos magyar állatokkal.

Kérjük támogassák adójuk 1%-val a Péceli Állatbarátok Egyesületének munkáját.

Egymást Segítő Egyesület (ESE) 19173245-2-13

Az Egymást Segítő Egyesület (ESE) 1989. június 5-i megalakulása óta idős emberekről és fogyatékkal élő gyermekekről, fiatalokról gondoskodik Pécelen és Isaszegen felépített Segítő Házaiban.

Szervezetünkről, intézményeinkről honlapunkon (www.egymast-segito.hu) és a facebook-on talál részletes információt.

Megbecsülést jelent számunkra, ha a segítséget jelentő 1% felajánlásnál Egyesületünk a kedvezményezett.

Péceli Spartacus SE 19831428-1-13

Péceli Futball
Alapítási év: 1911
Színe: lila-fehér

Futball története: a háború utáni években egyszer a csapat az nb-1-es feljutás küszöbén állt, de nem sikerült. 1956 után a futball hanyatlásnak, illetve többféle változásnak indult, nem a legjobb irányban. Nevet is változtatott Péceli Spartacus néven indult. A kiírt aktuális bajnokságokban váltakozó eredménnyel. A klubszíne is lila-fehérről piros-fehérre változott.
1981-ben már sajnos a legalsóbb osztályban találjuk az együttest.
Ekkor új elnökség, új célok az utánpótlás nevelés is előtérbe kerül már.
Indítanak serdülő és ifjúsági csapatot is a helyi fiatalokból. 1981-ben a klub színe újból lila-fehérre változik. 1983-ban 27 év után bajnokságot tudott nyerni a csapat, és a Pest Megyei Hírlap kupát is elnyeri, 1500 néző előtt Dunavarsányban, Dunavarsány – Pécel 0-2.
Azóta is Pécel SSE néven és lila-fehér klubszínekben szerepelnek, a csapat liftezik, többször feljutott a megye 2 osztályba utána sajnos többször ki is esett a másodosztályból.
Sajnos a liftezés nem állt le, 2010-2011-ben az egyesületünket újból a megye 2-ben találjuk. Bízunk benne, mihamarabb újra magasabb osztályba kormányozza hajóját a patinás klub.

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Április 19., Péntek, Emma napja van. Holnap Tivadar napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!