Hírek Helyi hírek Normál helyi Felfüggesztik az ellátási területek átalakítását

Felfüggesztik az ellátási területek átalakítását

Ahogy arra számítani lehetett, elindult a lobbi a járóbeteg-szakellátás átalakítása ellen Budapesten és Pest megyében. Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye szerint az Országos Tisztiorvosi Hivatal felülvizsgálja a január 21-én kiadott határozatot. Átmenetileg a régi szabály és lehatárolás érvényes.

Alig két hete számoltunk be arról, hogy péceliek is ingyenesen vehetik igénybe a XVII. kerületi Medical Center bizonyos egészségügyi szolgáltatásait. A járóbeteg-szakellátás területi határait január 21-én rajzolták újra, amit a lehatárolás ésszerűsítésével indokolt a szakhatóság. A lépéssel új szakrendelési ellátó helyek váltak elérhetővé a péceliek számára (Változik a járóbeteg beutalás rendje). Ezzel párhuzamosan a XVII. kerületi lakosok kevesebb egészségügyi szolgáltatásra lettek jogosultak, amit komoly felháborodással fogadtak a kerületben élők. Néhányan a pécelinfo.hu fórumán is jelezték elégedetlenségüket, a XVII. kerületi polgármester is több helyen jelezte egyet nem értését.

A tegnapi közlemény az ÁNTSZ január 21-én kiadott határozatát függeszti föl előre nem látható időre.

A közlemény szerint a korábban "kiadott határozatok végrehajtása a vizsgálat lezárultáig felfüggesztésre kerül. A Budapesten és Pest megyében működő járóbeteg-szakellátókhoz történő beutalás és a betegellátás során így továbbra is a 2013. január 21-ét megelőző ellátási területeket kell figyelembe venni, vagyis a korábbi rend marad érvényben."

Szócska Miklós államtitkár a "szakmai szervezetek észrevételeivel" indokolta a döntést.

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Június 23., Vasárnap, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!