Hírek Helyi hírek Normál helyi Díszpolgárok 2013-ban

Díszpolgárok 2013-ban

Augusztus 20-án ünnepélyes keretek közt átadták a díszpolgári kitüntetéseket. Pécel Város Díszpolgára 2013-ban Tariska Zoltán, posztumusz díszpolgár Zalatnay Ernőné. Ivánkovicsné Polmüller Brigitta, Vasvári Gábor és Heltai Miklós Pécelért Díjat vehettek át.

Tariska Zoltán 1953-ban született Kölcsén. A Debreceni Református Gimnáziumban érettségizett. Teológiai tanulmányait a debreceni Hittudományi Karon végezte. Tariska Zoltán alkotó lelkész. Pécelre érkezését követően szervezte, vezette a templom külső-belső felújítását, amely 1998-ban volt 200 éves. Felújította a parókiát, befejezte az imaház építését és létrehozta a Harangvirág Református óvodát, bölcsödét, amely szintén Pécel büszkesége lett.Közéleti szereplést is vállal, önkormányzati képviselő volt 1998-tól. 2013-ban vonult vissza a lelkipásztori tevékenységtől. 2010-ben Pécelért díjban részesült.

Zalatnay Ernőné, énektanárnő. 1942-től a Péceli Református Népiskola kántortanítója. Később a Szemere Pál Általános Iskolában tanított éneket, de a Ráday Pál Gimnázium ének- és karénekoktatását is ellátta.

Ivánkovicsné Polmüller Brigitta a Fáy András Mezőgazdasági-, Közgazdasági Szakközépiskola és Szakiskola korábbi igazgatója, Vasvári Gábor a péceli székhelyű Millenniumi Nemzeti Hagyományőrző Alapítvány elnöke, Heltai Miklós a gödöllői Török Ignác Gimnázium nyugalmazott igazgatója.

Fotók az ünnepségről itt.

A tavalyi díjazottakról itt olvashat.

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Május 18., Szombat, Erik és Alexandra napja van. Holnap Ivó és Milán napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!