Hírek Helyi hírek Normál helyi Támogasd a kórust!

Támogasd a kórust!

Évek óta rendez jótékonysági bált a péceli 2119 Egyesület.

Idén a Péceli Gyermek- és Ifjúsági Kórus javára gyűjtenek.

 


2018. március 15-én a Péceli Gyermek- és Ifjúsági Kórus javára szervezi a mulatságot a társaság, a megvásárolt belépőjegyekkel és támogatójegyekkel az egyre nagyobb sikereket elérő kórus munkáját lehet most támogatni. A kórust idén beválogatták egy újabb nemzetközi fesztiválra, minden támogatás jól jön a csapatnak.

A kórus még 2003-ban alakult Szilágyiné Szalai Zsuzsa vezetésével. Pécel közönsége elsősorban a karácsonyi koncerteken találkozhatott a gyerekekkel, ahol a kórusművek mellett az utóbbi években már hangszeres előadásokkal is felléphettek a gyerekek. Ezen felül a kórus számos hazai és külföldi szereplésen van túl.

2016-ban a minősítő hangversenyen a kórus három formációját is értékelte a zsűri. A Gyermekkar megkapta az arany diploma és az „év kórusa” minősítést, a Rutafa „hangversenykórus” minősítést szerzett, a Vegyeskar pedig „arany dicsérettel” minősítésben részesült. (A hangversenyről és a zsűri dicsérő szavairól készült pár perces összefoglaló itt megtekinthető: https://youtu.be/AwZaPOkvipQ)



2017 igazán sűrű volt a kórus életében. A Péceli Gyermek- és Ifjúsági Kórus két testvérvárosban is szerepelt: tavasszal Mistelbachban, Ausztriában, ősszel pedig Iisalmiban, Finnországban lépett fel, ezzel vitte Pécel hírét a „világban”. Ezen felül nagyszabású céges rendezvényeken, gálákon is kipróbálta magát a közösség. Decemberben a UPC felsővezetőinek tartott karácsonyi ünnepélyre varázsolt meghitt pillanatokat, az év elején pedig  a Budapest Airport díjkiosztó nagy gáláját nyithatta meg a kórus az Adiamus című dallal.

Talán az eddigi legnagyobb sikerét a XXI. Kodály Zoltán Nemzetközi Gyermekkórus Fesztiválon érte el a kórus. 2017 júniusában a nemzetközi zsűri dicsérő szavai mellett Szilágyiné Szalai Zsuzsa vezetésével a gyerekek a kórus „fődíja” mellett a legjobb hangzásért járó különdíját, a Nagykórus kategória győztese díjat és még – idegen pályán, Komlón – a közönségdíjat is átvehették. (Erről is készült egy pár perces összefoglaló, akit érdekel, itt megnézheti: https://youtu.be/G6TqWjQwsGQ)

Pár hetes hír, hogy a kórust beválogatták a XII. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválra, így 2018 augusztusában ismét lehet izgulni a péceli gyerekekért. A fesztiválon három magyar kórus mellett Argentínából, Hollandiából, Dél-Afrikából és a világ egyéb részeiről érkeznek fellépők: összesen 14 egyesület lép fel.

A jótékonysági bálra belépő- és támogatójegyeket a Kúria Rendezvényházban lehet vásárolni. A bál programjáról további részletek találhatók az esemény facebook oldalán (https://www.facebook.com/events/163493330945668/)

A kórus youtube csatornájára: https://www.youtube.com/channel/UCkQAVFjuxTmEv1xSLfAv46w

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Október 22., Kedd, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!