Hírek Vízmű hírek Hírek a vízműtől, vízműről

Hírek a vízműtől, vízműről

Ezentúl a pecelinfo.hu-n is olvashatók a DPMV Zrt. - népiesen vízmű - havonta megjelenő hírei. Megkaptuk az első csokrot: kártevőírtás volt, az ivóvíz minősége az aktuális vizsgálat szerint rendben van, a péceli ivóvíz közepesen kemény.

Kártevőírtás volt május közepén

A DPMV ZRT. 2014. május 16-án kártevőirtást végeztetett a Bábolna Bio Kft. szakembereivel Pécelen. Összesen 180 darab csatornanyílásban lettek elhelyezve vegyszerek, melyek befedik a város teljes területét. A helyszíni bejárások során a Bábolna Bio Kft. munkatársai az írtószerek kihelyezése során nem észleltek rágcsálók jelenlétére utaló jeleket.

A vizsgálat szerint rendben van az ivóvíz minősége

A 21/2002. (IV. 25.) KöVIM rendelet a víziközművek üzemeltetéséről szóló jogszabály alapján évente szükség van az ivóvíz kutak, tározók és nyomásfokozók ellenőrzésére. A Gödöllői Járási Hivatal Járási Népegészségügyi Intézete megtette a szükséges ellenőrzést 2014. május 14-én. Az ellenőrzés során az ivóvíz minőségét negatívan befolyásoló hiányosságokat nem tapasztaltak.

A péceli ivóvíz közepesen kemény

Az ivóvíznek szigorú előírásoknak kell megfelelnie: szín, szag, íz, hőmérséklet, továbbá kémiai és más összetevők tekintetében. A csapokból folyó ivóvíz nem tartalmazhat egészségre káros anyagokat, ugyanakkor tartalmaznia kell az emberi szervezetnek alapvetően szükséges ásványi anyagokat, nyomelemeket. Társaságunk által szolgáltatott víz minden tekintetben megfelel ezeknek a követelményeknek.

Pécel Város ivóvíz keménysége a közepesen kemény kategóriába sorolható (keménysége 17 nk°-os).

Részletfizetésre is van lehetőség

Felhívjuk minden vízdíjhátralékos figyelmét, kintlévőségének haladéktalan rendezésére! A nagyobb összegű tartozás rendezése érdekébe, a DPMV. Zrt. részletfizetési lehetőséget biztosít.

Akinek az óraállások bejelentéséről van kérdése (mikor, hova kell bejelenteni), az tájékozódjon a Közérdekű/Közszolgálat/Vízmű menüpont alatt a pecelinfo.hu oldalon. Itt a DPMV Zrt. elérhetőségeit is megtalálja.