Programok Egyéb programok Utam a népzenéhez

Utam a népzenéhez

A Karsai Zsigmond Baráti Társaság / Péceli Olvasókör tisztelettel meghívja kedves családjával együtt 2017. április 20-án (csütörtök) 18 órai kezdettel tartandó összejövetelére. Vendég: Szabó Attila Kossuth-díjas zeneművész, előadásának címe: Utam a népzenéhez.

Helyszíne: Lázár Ervin Városi Könyvtár és Művelődési Ház, Pécel, Isaszegi út 3.

„Általános és középiskolai tanulmányaimat Gödöllőn végeztem. Hat évesen kezdtem hegedülni a helyi zeneiskolában és 13 voltam, amikor magamtól elkezdtem gitározni. Ez a két hangszer jelenleg is a két fő zenei irányvonalat jelenti életemben. […] Történelem-ének-zene szakos tanári diplomát szereztem az egri Eszterházy Károly Főiskolán. Főiskolai tanulmányaim során ismerkedtem meg az autentikus magyar népzenével, amely annyira megtetszett, hogy azonnal elkezdtem tanulni „magyarul hegedülni”. 1996-ban Ének-zene – Népzene szakos diplomát szereztem Nyíregyházán, majd 2005-ben a Debreceni Egyetem Néprajz szakát végeztem el.

18 évig tanítottam általános iskolában, középiskolában illetve zeneiskolában. A tanári pályát a Csík zenekar-beli nagyon megnövekedett elfoglaltságaim miatt fejeztem be 2009-ben. […] A Csík Zenekarhoz 1995-ban csatlakoztam, 2002 óta csak ebben a népzenei együttesben játszom. Az autentikus népzene mellett szívesen művelek más műfajokat is. Jelenleg az általam alapított Második Műszak zenekarral, rockabilly-rock and roll – jellegű zenét játszunk. 2001-től rendszeres közreműködője voltam a 2010-ben sajnálatosan feloszlott Kispál és a borz zenekarnak.”


A részletek előadónk bemutatkozásából valók, az előadás és az azt követő beszélgetés alkalmat ad majd arra, hogy többet is megtudjunk zeneművészeti felfogásáról, s arról, milyen nevelési jelentőséget tulajdonít a népzenének.

Szeretettel várjuk minden kedves barátunkat!

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Október 22., Kedd, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!

Hirdetés

Hirdetés