Programok Egyéb programok Mit mondhat a genetika a honfoglaló magyarokról?

Mit mondhat a genetika a honfoglaló magyarokról?

A Karsai Zsigmond Baráti Társaság / Péceli Olvasókör tisztelettel meghívja 2017. szeptember 19-én tartandó összejövetelére a Lázár Ervin Városi Könyvtár és Művelődési Házba.

Helyszín, időpont: Pécel, Isaszegi út 3., kezdete: 18 óra.

Vendégünk: Mende Balázs PhD, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontja Régészeti Intézetének tudományos főmunkatársa, paleoantropológus, történész.

Előadásának címe: Mit mondhat a genetika a honfoglaló magyarokról?

Mende Balázs a Magyar Tudományos Akadémia Régészeti Intézetén belül bioarchaeologiával és környezetrégészettel foglalkozik, szűkebben vett kutatási területe:  archeogenetika, fizikai antropológia. Már az magában érdekfeszítő, hogy mit mondhat az egzakt természettudomány olyan történelmi kérdésekről, melyek vizsgálatához írott források alig állnak rendelkezésre, a tárgyi forrásanyag pedig sok évszázada porlad a földben. Hát még az a minden embert érdeklő kérdés: kik voltak ősei, milyenek voltak, mit örököltünk tőlük. Vendégünk egészen különleges tudományágának mondanivalója azért különösen érdekes, mert sem többet, sem kevesebbet nem mond annál, mint ami saját eszközeivel tudományosan alátámasztható. Ám ez is elég ahhoz, hogy az eddiginél tárgyilagosabb választ kapjunk a címben föltett kérdésre.

Szeretettel várjuk minden kedves barátunkat 2017/2018. évadunk nyitóelőadására.

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Július 18., Csütörtök, Frigyes napja van. Holnap Emília napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!

Hirdetés

Hirdetés