Programok Egyéb programok Hogyan mérgezzük magunkat háziállataink takarmányán keresztül?

Hogyan mérgezzük magunkat háziállataink takarmányán keresztül?

A Karsai Zsigmond Baráti Társaság/Péceli Olvasókör tisztelettel meghívja 2018. január 16-án (kedd) tartandó összejövetelére. Vendégünk: Dr. Mézes Miklós akadémikus, egyetemi tanár.
Helyszín: Lázár Ervin Városi Könyvtár és Művelődési Ház (Pécel, Isaszegi út 3.), kezdete 18 óra.
Előadás címe: Hogyan mérgezzük magunkat háziállataink takarmányán keresztül?



Részlet előadónk akadémiai székfoglalójából:

„A gazdasági állatok takarmányait, az élelmiszer alapanyagokat és az élelmiszereket szennyező toxikus anyagok közül, a globális felmelegedés által előidézett fokozott penészgomba fertőzés veszélye miatt, jelentős figyelem irányul a mikotoxinokra. Ezek a toxikus vegyületek, a penészgombák másodlagos metabolizmus termékei, amelyek jelentős része, egyéb toxikus hatásaik mellett, a sejtekben oxidatív stresszt indukálnak, ezzel sejtkárosodást, sőt akár a sejtek pusztulását idézve elő.”

Meglehet, első pillantásra nehéz kapcsolatot találni a tudományosság szabályai szerint megfogalmazott szöveg és mindennapi életünk között. Minthogy azonban fizikai létünk fenntartásához minden nap ennünk kell, meg kell teremteni ezt a kapcsolatot, különben éppen létezésünk kerül veszélybe. Ennek bemutatására vállalkozott előadónk, aki, mint az igazi tudósok általában, képes a magas tudományt érthetővé és érdekessé tenni.

Szeretettel várjuk minden kedves barátunkat.

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Október 22., Kedd, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!

Hirdetés

Hirdetés