Programok Egyéb programok Rendszerváltások hullámvasútján

Rendszerváltások hullámvasútján

A Karsai Zsigmond Baráti Társaság/Péceli Olvasókör tisztelettel meghívja 2018. február 13-án (kedd) tartandó összejövetelére.


Helyszín: Lázár Ervin Városi Könyvtár és Művelődési Ház (Pécel, Isaszegi út 3.), kezdete 18 óra.

Vendégünk: Dr. Szerencsés Károly habilitált egyetemi docens.

Előadásának címe:

„Rendszerváltások hullámvasútján” – a XX. század magyar történetének vitás kérdései.

Dr. Szerencsés Károly az Eötvös Loránd Tudományegyetem Új- és Jelenkori Magyar Történeti Tanszékének méltán népszerű tanára, aki bátran nyúl a XX. század sorsfordító történelmi kérdéseihez, s képes arra, amire manapság nem túl sokan: az ellenérdekelt felek nézőpontját tiszteletben tartva, tárgyilagosan mutatja be a történteket. Az egyetemi oktatás mellett rendszeresen tart előadásokat különböző hazai és határon túli közösségek meghívására. Aktív publikációs tevékenységet folytat: 20 kötete, 25 tanulmánya és csaknem félszáz cikke jelent meg. Fontosnak tartja a tudományos ismeretterjesztést, ennek keretében főleg a televíziós munkát.

Szerzőtársa több televíziós sorozatnak, mint például az „Elátkozott XX. század” című 12 részes munkának. Legfontosabb feladatának a magyar nemzeti tudat újbóli megerősítését tartja. Ehhez a maga eszközeivel – a történelemtudomány mellett az irodalom, a kultúra segítségével – kíván hozzájárulni. Ennek során nagy sikert értek el irodalmi művei, melyek révén kiérdemelte a Magyar Írók Egyesületének 2007. évi Nagydíját.

Komoly visszhangot váltott ki e két nemzetfenntartó erő ötvözésével született „Még nem késő” című televíziós sorozat, melynek alkotótársa volt Gyurkovics Tibor és Földesi Margit mellett. A cím egyben arc poeticájává is vált. Szerencsés Károly Széchenyi Istvánnal vallja: „A múlt elesett hatalmunkból, de a jövendőnek urai vagyunk.”

Szeretettel várjuk minden kedves barátunkat.

 

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Március 05., Kedd, Adorján és Adrián napja van. Holnap Leonóra és Inez napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!

Hirdetés

Hirdetés