Programok Egyéb programok Dr. Béres József előadása Pécelen

Dr. Béres József előadása Pécelen

A Karsai Zsigmond Baráti Társaság/Péceli Olvasókör tisztelettel meghívja 2018. április 17.-én (kedd) tartandó összejövetelére. Vendégünk: Dr. Béres József, a Béres Gyógyszergyár ZRT elnöke.

 

Helyszín: Lázár Ervin Városi Könyvtár és Művelődési Ház (Pécel, Isaszegi út 3.), kezdete 18 óra.

Előadásának címe:
A teljes életért.

Ifj. Béres József vegyész, a kémiai tudomány kandidátusa. 1952-ben született Anarcson. Vitéz dr. Béres József Széchenyi-díjas kutató, a Béres-csepp megalkotójának fia 1977-ben végzett vegyészként az ELTE-n, 13 évig az MTA Központi Kémiai Kutatóintézetének munkatársaként dolgozott. 1982–84 között az Egyesült Államokban ösztöndíjas kutató. 2000 óta tölti be a családi tulajdonban lévő magyar vállalkozás, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöki tisztségét. Az egészségvédelem, a betegségmegelőzés, a gyógyítás érdekében végzett sokoldalú vezetői, irányítói, kutatói és gyógyszerfejlesztői munkássága, valamint közéleti, karitatív, kulturális célokat támogató tevékenysége elismeréseként megkapta a Magyar Érdemrend középkeresztjét (polgári tagozat), nemrég pedig feleségével, Béres Klárával a Magyar Művészeti Akadémia aranyérmét vehette át.
Részlet egy vele készített interjúból: „Amikor 1977-ben végeztem az egyetemen, elkezdhettem volna vele dolgozni, de ő azt mondta: fiam, nem akarok neked olyan sorsot, mint amilyen nekem jutott, menjél a világba, és próbáld ki magad. A rendszerváltás viszont már egy olyan új helyzetet teremtett Magyarországon, hogy létrejöhettek részvénytársaságok. Atyám visszavette találmányát, a Béres-cseppet a Herbáriától, elkezdte irányítani a sorsát, és megalapította a Béres-céget. Megmondom őszintén, ekkor elsősorban erkölcsi késztetésnek és kötelességnek éreztem csatlakozni, úgy gondoltam, nincs pardon, segíteni kell az ügyet.”
Az életutat felölelő előadás után bizonyára érdekes eszmecserére nyílik lehetőség.

Szeretettel várjuk minden kedves barátunkat.


pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Október 22., Kedd, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!

Hirdetés

Hirdetés