Programok Egyéb programok Előadás: Mihály Dénes munkássága

Előadás: Mihály Dénes munkássága

A Karsai Zsigmond Baráti Társaság / Péceli Olvasókör tisztelettel meghívja 2019. április 23-án (kedd) tartandó összejövetelére. Helyszín: Lázár Ervin Városi Könyvtár és Művelődési Ház (Pécel, Isaszegi út 3.), kezdete 18 óra.


Vendégünk:

Tihanyi Attila, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karának mestertanára, laborvezető.


Előadásának címe: Mihály Dénes munkássága.


Mihály Dénes a legkiemelkedőbb magyar feltalálók közé tartozik, a magyar technikatörténet kiváló alkotója. Életművére joggal büszke a magyar tudományosság, péceli kötődésére pedig a péceli helyi társadalom, hiszen hosszú ideig Pécelen élt.

A két háború közti időben jelentősen járult hozzá – hazánkban kezdett – kép/mozgókép átviteli kísérleteivel a televíziózás kifejlesztéséhez, nevéhez fűződik néhány úttörő megoldás kidolgozása. Az akkori lehetőségek széles körét használta föl munkája során. Jelentős érdeme az is hogy nemcsak a Telenor készülék fejlesztésével és tökéletesítésével foglalkozott, hanem kimagasló eredményekkel járult hozzá a hangosfilm elterjedéséhez is. Úttörő munkát végzett tehát a telekommunikáció területén, munkássága nélkülözhetetlen volt a modern televíziózás létrejöttében.

Előadónk tudományos publikációban is foglalkozott Mihály Dénes munkásságával, érdeklődéssel várjuk előadását és az azt követő beszélgetést.

Szeretettel várjuk minden kedves barátunkat.

 

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Október 22., Kedd, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!

Hirdetés

Hirdetés