Programok Egyéb programok Miért szükséges a klasszikus magyar irodalom?

Miért szükséges a klasszikus magyar irodalom?

A Karsai Zsigmond Baráti Társaság / Péceli Olvasókör tisztelettel meghívja 2019. szeptember 24-én (kedd) tartandó összejövetelére. Vendégünk: Dr. Szigeti Jenő egyetem tanár



Helyszín: Lázár Ervin Városi Könyvtár és Művelődési Ház (Pécel, Isaszegi út 3.), kezdete 18 óra.

Miért szükséges a klasszikus magyar irodalom?

Szigeti Jenő professzor úr az irodalomtudomány polihisztora. Fő kutatási területe a vallási néprajz, a 19–20. századi egyháztörténet, 18–20 századi egyházi irodalom és a klasszikus magyar irodalom. Pécelhez már régóta szoros kötelékek fűzik, hiszen a Rádayak és Szemerék szerepével, jelentőségével is alaposan foglalkozott, ám ő fedezte föl és rendezte sajtó alá a legújabb kori magyar irodalom péceli klasszikusának ifjúkori verseskötetét is (Fáy Ferenc Évák, Szerelmi dalciklus, Pro Pannonia Kiadói Alapítvány, 2015). Az irodalomtanítás, s ezen belül a klasszikus magyar irodalom tanításának kérdéseit pro és kontra hevesen szokták vitatni, különösen a tantervi átalakítások idején, mint éppen most is. Szigeti Jenő professzor úr illetékes abban, hogy ezekben a vitákban állást foglaljon, tehát érdekes eszmecserére számíthatunk előadását követően.

Szeretettel várjuk minden kedves barátunkat!



Októberi összejövetelünk vendége Dr. Dinnyés András egyetemi tanár, a gödöllői BioTalentum kutatási központ vezetője, a genetika-klónozás nemzetközi tekintélyű vezetője.

 

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Október 22., Kedd, Előd napja van. Holnap Gyöngyi napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!

Hirdetés

Hirdetés