Programok Kulturális programok Ráday Kultúra és Bor Ünnep

Ráday Kultúra és Bor Ünnep

Május 24-én rendezik a III. Ráday Kultúra és Bor Ünnepet. 2008-ban tarották az elsőt, 2010-ben a másodikat és az idei lesz a harmadik. A borverseny és főzőverseny mellett egyéb programokkal is várják az érdeklődőket. Egész nap ingyenes gyerekprogramok, zene és koncertek, este lézershow és BL döntő közvetítés.

A szervezők várják azokat a borászokat és bortermelőket, akik részesei szeretnének lenni egy színvonalas borversenynek, azokat a baráti társaságokat, családokat, akik szívesen mutatnák meg főzőtudományukat, és mindazokat, akik „csak úgy” jól szeretnék érezni magukat a számos program látogatása közben - olvasható az esemény facebook oldalán.

A bor- és főzőverseny reggel 9-kor kezdődik és a Fáy Mezőgazdasági Szakközépiskola és Kollégium kertjében. A rendezvény alatt kiállításokkal és egyéb programokkal várják az érdeklődőket a szervezők.

Délelőtt Pécel Város és Környéke Borverseny, főzőverseny, a Rút Kiskacsa Színjátszó és Művészeti Csoport fellépése, Zsuzsa és Zsófi interaktív gyermekműsora, 12-től cigányzene: Jó ebédhez szól a nóta!

Délután operett, komolyzene, világzene és talp alá való: utóbbit a P-Kabinet biztosítja az esti órákban. Fellépnek: a DuDance Táncegyesület, Karasszon Dénes és Rönkös Ildikó csellisták (az Operaház művészei), Zsinka Zsanett, Füredi Nikolett, Molnár Roland.

Este Robert Berry Lézershow-ja, közben kivetítőn a BL döntő.

Egész nap ingyenes gyermekprogramok (ugrálóvár, lovaglás, gyöngyfűzés, festés, lufi), hagyományőrzés és íjászat a Millenniumi Nemzeti Hagyományőrző Alapítvánnyal, előadás a magyarságról Nagy Gyula tolmácsolásában, a péceli Fészer Alkotó Egyesület kiállítása, valamint vadász- és szőlészeti tárlat.

Az első Ráday Kultúra és Bor Ünnepet 2008-ban, a másodikat 2010-ben tartották (Bornapok).

A rendezvényt eredetileg a Ráday kastélyban tartották volna, de információink szerint a helyszínre vonatkozó kérelmet a kastély részéről elutasították. Ezért lesz végül a Fáy kertben az ünnepség.

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Június 23., Vasárnap, Zoltán napja van. Holnap Iván napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!

Hirdetés

Hirdetés