Üzletek

Kisfóka babaúszás


    KISFÓKA BABAÚSZÁS

    2142 Nagytarcsa, Liszt Ferenc u. 6.

    +36 20 506 2345
    Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezd a Javascript használatát, hogy megtekinthesd.
    kisfokababauszas.hu


    Hol zajlanak a babaúszás foglalkozások?


    Nagytarcsán, a Liszt Ferenc utca 6. szám alatti uszodánkban és wellness központunkban. Uszodánk Pécelről könnyen megközelíthető, autóval 10 perc.

    A környezet kialakításánál minden bababarát szempontra nagyon ügyeltünk, játszósarok, 8 pelenkázó lap várja a látogatókat. Oktatásaink kiscsoportosak: medencénkben egyszerre maximum 6-7 szülő és kisbabája vesz részt a foglalkozásokon, az ovis vagy kisiskolás úszásórák pedig 6 személyesek.

    Medencénk vize klórmentes, kellemesen langyos hőfokú, és bababarát módszerrel, aktív oxigénes és UV lámpás fertőtlenítővel kezelt.

    Mire jó a babaúszás?

    A babúszás a méhen belül állapotot idézi vissza a pár hónapos csecsemőkben, így a víz ideális, biztonságos közeg számukra (sokkal jobban mozognak benne, mint szárazföldön). Ez a „súlytalan” állapot fejleszti az egyensúlyérzékünket, a motorikus képességeik gyorsabban fejlődnek, mint kortársaiké, és a tapasztalat azt mutatja, hogy a gyakori gyermekbetegségekkel szemben is ellenállóbbak lesznek. A vízi közeg fejleszti a tüdőt és a tudatos légzésszabályozást, erősíti az izmokat. A babaúszás jól hat az idegrendszerre, sőt, még a szociális képességeket is fejleszti.

    Babaúszás foglalkozásainkra várjuk mindazokat a kisgyermekes szülőket, akik szeretnék gyermekükkel megszerettetni a vízi közeget, és segíteni őket abban, hogy megtapasztalhassák mindazt a mozgásszabadságot, amire korukból adódóan a szárazföldön még nem képesek.

    Mikor kezdjük gyermekünket babaúszásra vinni?

    Fontos tudnia, hogy a babaúszás nem klasszikus úszásoktatást jelent, hanem sokkal inkább játékos motorikus fejlesztést vízi közegben. A babaúszást már 3 hónapos kortól elkezdheti a kisgyermek, ha túlesett az első kötelező védőoltásain, és teljesen begyógyult a köldökcsonkja. Azt javasoljuk, hogy a minél előbb hozzák el gyermeküket babaúszásra, mert a piciknek csak 6-7 hónapos korukig van búvárreflexe (vagyis az a képessége, ami meggátolja, hogy a víz alatt a légutakba víz kerüljön). Így a piciknek ezt az ösztönös rendszerét tudjuk majd tudatossá tenni.



    A nagyobb gyerekekre és a szülőkre is gondoltunk!

    Nem csupán a babaúszásra hozott piciket várjuk minőségi környezetben, szakképzett oktatókkal, hanem a nagyobbakat is, mivel ovis úszás, kisiskolás úszásórákat is tartunk. Csak kis létszámú csoportokkal dolgozunk, személyre szabott oktatást tartunk, hogy a hozzánk érkező kis vendégek mindegyikére kellő figyelem jusson.

    Ezen felül gondoltunk a szülőkre és mindazokra is, akik egészségmegőrzés vagy pihenés céljából keresnek fel minket: nálunk infraszauna, sószoba, finn szauna és szolárium is várja a feltöltődni vágyókat!