Hírek Helyi hírek Normál helyi Iskolai előkészítők a péceli iskolákban - FRISSÍTVE

Iskolai előkészítők a péceli iskolákban - FRISSÍTVE

Idén a korábbi éveknél is több ovis jelentkezik az általános iskolákba, mivel az új szabályozás szerint 6 éves kortól kötelező beiratkozni. A péceli iskolák a hetekben indítják előkészítő foglalkozásaikat, érdemes időben tájékozódni. Az egyes előkészítők időpontjait a pécelinfo.hu-n is követheti.

A 2013-2014-es tanévre több gyermek fog beiratkozni, mint korábban. A Nemzeti Köznevelési Törvény szerint ugyanis akik szeptember 1-ig betöltik a 6. életévüket, iskolakötelessé válnak. Az iskolák megnövekedett létszámmal számolhatnak, a szülők pedig izgulhatnak, hogy vajon sikerül-e bekerülni a kiválasztott iskolába ill. osztályba.

Az oktatási intézmények, az iskolai előkészítők szervezésével segíteni szeretnének a választásban. A péceli általános iskolák már szervezik az iskolai előkészítő foglalkozásokat. Hamarosan a tavalyi évhez hasonlóan több héten át tartó foglalkozások indulnak, érdemes időben tájékozódni.

Lássuk a péceli általános iskolák kínálatát:

PIOK Petőfi Sándor Általános Iskola "Játékvár" címmel várja azokat a gyerekeket, akik 2013 őszén kezdik meg az első osztályos tanulmányaikat. Öt alkalommal, február 27., március 6., 13. és 20-án szerdán, 16 órai kezdettel, illetve a záró előkészítő március 23-án, szombaton kerül megrendezésre. Minden érdeklődőt szívesen látnak a leendő tanító nénik: Terike, Ica, Éva és Judit néni.

A péceli Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda Előkészítő/Ismerkedő foglalkozásokra várja az érdekődő nagycsoportos gyerekeket és szüleiket. A foglalkozások ideje alatt a szülők is ismerkedhetnek az iskolával. Az előkészítő foglalkozások szombatonként 6 alkalommal, február 9-én kezdődnek. Március 23-án, a zárófoglalkozás után már be is lehet iratkozni az iskolába. A szervezők kérik, hogy színes ceruzát és váltócipőt, minden gyermek vigyen magával.

PIOK Szemere Pál Általános Iskola előkészítő foglalkozásai SZEMERE START néven jelentkezik. Nyolc alkalomból álló játékos, készség-és képességfejlesztő foglalkozássorozatot szervez az iskola a leendő első osztályosoknak. A foglalkozások fontos célja, hogy a gyerekek megismerkedjenek az iskolával, a leendő tanító nénikkel, hogy szeptemberben vidáman, ismerősként, szorongás nélkül léphessenek be az iskola kapuján. Az első találkozó február 11-én hétfőn, 16 óra kor lesz. Majd február 13-ától, szerdánként még 7 alkalommal (február 20., 27., március 6., 13., 20., 27.) találkozhatnak a gyerekek a leendő tanító nénikkel. A gyerekek foglalkozásával párhuzamosan a szülőknek előadásokat, beszélgetéseket szerveznek, melyeken hasznos tanácsokat kaphatnak az iskolakezdéssel, a kisiskolás korral kapcsolatban.

{jcomments on}

pécelinfo.hu  hírek
Ma 2024. Május 02., Csütörtök, Zsigmond napja van. Holnap Tímea és Irma napja lesz.
facebook pécelinfo twitter pécelinfo Kövesd a pécelinfo-t a facebookon,  a twitteren és az ask.fm-en!